Turismul de afaceri îşi revine în 2011

Turismul de afaceri îşi revine în 2011
person Horeca
access_time_filled

Turiștii de afaceri estimează că numărul zborurilor în interes de afaceri va crește cu 5.5% în 2011 și prevăd o creștere și la nivelul bugetului alocat călătoriilor de afaceri, conform unui sondaj realizat anual de compania Ascend Worldwide, companie care oferă informații despre industria aviatică de aproape 50 de ani.

aeroport cu turisti

Sondajul a fost efectuat în rândul a peste 380 de turiști de afaceri din întreaga lume. 49% din respondenți se așteaptă să călătorească mai mult în scop de afaceri în 2011, un procent semnificativ mai mare față de cel din anul 2009, când doar 10% din respondenți estimau o creștere a numărului de călătorii de afaceri.

turism afaceri

Veștile bune pentru companiile aeriene nu se opresc însă aici. 48% din respondenți se așteaptă la o creștere a bugetului de călătorii anul acesta, față de doar 8% din respondenți care estimau acest lucru în 2009 și doar 28% în 2010.

Doar 8% dintre călători se așteaptă la o scădere a bugetului de călătătorii de afaceri în 2011.

Peter Morris, economist la compania Ascend a declarat că sondajul sublinează simbioza dintre turismul de afaceri și revenirea economică.

Ce s-a îmbunătățit în zborurile de business în ultimii 2 ani?

Respondenții sondajului consideră că principalele îmbunătățiri în zborurile de business sunt eficientizarea procesului de check-in și a procedurile efectuate înainte de zbor (49% dintre respondeți), o paletă mai largă de opțiuni de companii aeriene low – cost (26%) și tarifele mai mici (25%).

Ce s-a înrăutățit în zborurile de business în ultimii 2 ani?

Avioanele din ce în ce mai aglomerate, cozile interminabile la sistemele de securitate și decăderea serviciilor oferite la bordul avioanelor sunt principalele nemulțumiri ale turiștilor.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302