O pensiune din Buzau cazeaza turistii in… butoaie de vin…

O pensiune din Buzau cazeaza turistii in… butoaie de vin…
person Horeca
access_time_filled

O pensiune din Buzau cazeaza turistii in… butoaie de vin

But

O pensiune agroturistica mai putin obisnuita ochiului se ridica in inima podgoriei buzoiene, in comuna Pietroasele, unde turistii sunt cazati chiar in butoaie de vin. Aflata chiar pe „drumul vinului” Dealul Mare-Tohani-Pietroasele-Focsani, pensiunea din comuna Pietroasele a fost deschisa in urma cu trei ani de doi tineri pasionati de vin, din partea locului si a ajuns in prezent sa fie cautata de turisti din intreaga lume pentru unicitatea ei. Cazarea la o astfel de pensiune ajunge la 55 de lei pe noapte pentru 2 persoane.

la butoaie

Nu este o noutate ca romanilor le place vinul. Dar de aici pana la a dormi intr-un butoi urias este drum lung… Un cuplu din Buzau a imbinat insa placutul cu utilul si a construit o pensiune agroturistica in care personajul principal este chiar licoarea lui Bachus: „Fiind intr-o zona viticola ne-am gandit ca in afara de vin se poate face si turism si atunci ne-am gandit sa construim ceva mai atractiv, o pensiune in care cazarea sa se faca in butoaie. Trebuia sa atragem oamenii in zona cu ceva mai iesit din comun. Aceasta pensiune reprezinta intradevar o atractie pentru aceasta zona iar turistii care ne trec pragul sunt incantati de asa ceva”, a declarat Vasilica Rosca, viticultor. Turistii care vin aici nu duc lipsa la nicio masa de o carafa de vin iar camera in care sunt cazati este construita dupa acelasi specific.

„Ne-a fost mila sa ne descotorosim de niste butoaie cumparate de la Bistrita, care au ramas in curte dupa ce am cules via in anul 2005. Asa ca ne-am gandit eu si sotul meu, ca ar fi bine, decat sa le punem pe foc, mai bine sa le taiem usi si ferestre si sa le amenajam drept casute din lemn pentru turisti, in camping”, a povestit si Daniela Rosca, administratorul pensiunii.

VINUL_O_AFACERE_REFACUT2

Acum, la cativa ani de cand au amenajat camerele neconventionale, cei doi tineri nu duc lipsa de turisti care vin special sa doarma in butoaiele de vin. „Cei mai multi clienti ii avem din Bucuresti si din zona Moldovei, dar am avut si oaspeti din Franta, Germania si Grecia. Dupa ce se fotografiaza si ajung acasa, le arata prietenilor ce experienta au avut atunci cand au dormit in butoaie si apoi vin si ei aici”, a mai spus Vasilica Rosca. Proprietarii pensiunii se pot mandri nu doar cu o afacere inedita, dar si cu o serie de premii la concursurile destinate vinului. De altfel, renumitul soi Tamaioasa dulce de Pietroasa este cel care le-a adus faima.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302