Full English Breakfast prezinta interes pentru turistii in Marea Britanie

Full English Breakfast prezinta interes pentru turistii in Marea Britanie
person Horeca
access_time_filled

Full English Breakfast prezinta interes pentru turistii in Marea Britanie

english-breakfast-blackpudding

Marea Britanie a triumfat in batalia suprematiei culinare, cel putin in ceea ce priveste micul dejun, indica un raport al VisitBritain. Meniul de dimineata compus din oua ochiuri sau omleta, carnati, black pudding, fasole, bacon si ciuperci, rosii la gratar si paine prajita este popular in intreaga lume. Studiul a fost realizat pe un esantion de 26.000 de turisti din mai multe tari, carora li s-a cerut sa marcheze pe o scara de la 1 la 7 cat de mult sunt de acord cu afirmatia”Mi-am dorit intotdeauna sa incerc un mic dejun englezesc complet”.

british_tea

Numai irlandezii si germanii au acordat celei mai importante mese a zilei mai putin de nota 4, care a insemnat „nici ca sunt si nici ca nu sunt de acord”, astfel raportul a indicat faptul ca potentialii vizitatori in Marea Britanie vor sa incerce un Full English Breakfast. Dintre acestia cei mai interesati au fost rusii, brazilienii si indienii.
Rezultatele raportului VisitBritain au fost publicate intr-un moment in care unii critici culinari internationali au comentat mancarea englezeasca, spunand ca intentiile bucatariei engleze sunt bune, dar neperformante

FullBreakfast

Raportul indica si faptul ca in 2010 s-au acordat mai multe stele Michelin restaurantelor britanice, decat in orice alta perioada din ultimii 35 de ani de premii gastronomic. Expertul culinary Egon Ronay a starnit indignarea francezilor cand a afirmat ca gastropuburile britanice sunt mai bune decat bistrourile franceze. Chefi englezi Jamie Oliver, Heston Blumenthal, Tom Aikens si Gordon Ramsey sunt recunoscuti in intrega lume.

British cuisine lamb

Alain Ducasse, cel mai faimos chef al Frantei, al carui restaurant din hotelul Dorchester din Londra a castigat cea mai inalta distinctie, 3 stele Michelin, este campionul mancarii englezesti. „A fost o revolutie in Londra in ultimii 10 ani”, spune Ducasse. „imi pare rau ca unii subestimeaza si critica bucataria britanica. Are miel preparat intr-o varietate de feluri, fructe de mare si peste proaspat, toate foarte apreciate”.
Participantilor la studiu li s-a cerut sa  noteze si declaratia”Mancarea britanica este foarte proasta”. Cei care nu au fost de acord cu afirmatia provin din Statele Unite, Irlanda, Australia, cu toate acestea intervievatii din 9 tari, precum Franta, Germania, Spania, Italia, Polonia si Belgia, au sustinut afirmatia, acordand punctaje peste 4.

Sursa: traveldailynews.com

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302