Proiecte noi pe scena turismului bucurestean in 2011

Proiecte noi pe scena turismului bucurestean in 2011
person Horeca
access_time_filled

Proiecte noi pe scena turismului bucurestean in 2011

d8

Asociatia de Turism a Muncipiului Bucuresti a sustinut pe 23 decembrie o conferinta de presa in care a prezentat principalele proiecte ale organizatiei pentru 2011, in vederea transformarii Bucurestiului intr-o destinatie turistica atractiva atat pe plan national cat si international. S-au anuntat proiecte benefice pentru revigorarea turismului din Bucuresti, primul dintre acestea fiind „Bucuresti City Plus, un program complex prin care se promoveaza atat in tara cat si in strainatate programe turistice in Bucuresti, dar si servicii conexe legate de turism precum: vizionari de spectacole, participari evenimente culturale, sportive, shopping s.a. in cadrul acestui program, care a fost lansat astazi, asociatia isi propune sa organizeze tururi de Bucuresti regulate tip „Hop On -Hop Off, tururi de oras tematice (gastronomie, cultural, istorice etc.) precum si tururi pe bicicleta.

d1

in acest sens, astazi a fost anuntat primul membru asociat al ATMB, magazinul Cocor din Capitala, care va oferi sprijin in cadrul proiectului Bucuresti City Plus, prin activitati precum: promovarea punctelor turistice din Bucuresti pe mediafatada Cocor; amenajarea statiei de plecare/sosire a turului orasului pe model ‘Hop On – Hop Off’ in Piata Timpului de langa Cocor si amenajarea unui centru de informare turistica in Piata Timpului.

d7

„Ca si locatie, Cocor este parte integranta a Centrului Istoric, iar prin mediafatada spectaculara a devenit un landmark pentru turistii care vin in Bucuresti. De aceea, consideram ca este de datoria noastra sa sustinem orice proiect care urmareste dezvoltarea turismului in aceasta zona”, a declarat Dan Barbulescu, Presedintele Consiliului de Administratie al companiei Cocor.

Un al proiect anuntat astazi se numeste „Luna Mai-Luna Bucurestiului”, eveniment de mare anvergura pe vremea regelui Carol al II-lea, in cadrul caruia se vor oferi mari reduceri la muzee, la spectacole de teatru, circ, se vor organiza spectacole de opera tip Opera pentru toti, magazine care vor oferi reduceri in aceasta luna, s.a. „Dorim ca acest eveniment sa inceapa cu traditionala bataie cu flori si balada florilor, obiceiuri ale bucurestenilor dinainte de al doilea razboi mondial. Dorim sa atragem in aceasta a luna a Bucurestiului toti factorii care doresc ca acest oras sa reprezinte ceva pe harta turistica a marilor capitale europene”, a declarat Carmen Pavel, vice-presedintele Asociatiei de Turism al Municipiului Bucuresti.

De asemenea, s-a anuntat intentia de a construi o adevarata statiune balneoclinaterica in Bucuresti, subliniindu-se faptul ca substratul  termal aflat sub Capitala este foarte putin folosit.

d5

La eveniment au participat si reprezentanti ai Primariei Municipiului Bucuresti, care au vorbit despre centrul istoric al Bucurestiului. Mircea Raicu, Vice-Primar la Primaria Municipiului Bucuresti a declarat ca lucrarile sunt finalizate in proportie de 65% la proiectul pilot aflat in derulare pentru regenerarea centrului istoric, ceea ce inseamna aproximativ 16 strazi, insa, acest proiect include doar o parte a centrului istoric. „Speram sa finalizam proiectul pilot in vara 2011. Deja centrul istoric a devenit un punct de atractie, ceea ce mi-as dori sa se intample cu tot centrul istoric, nu doar cu o zona a acestuia. Bucurestiul trebuie sa devina o destinatie de turism importanta, vrem sa ne tinem dupa celelalte capitale importante din Europa de est, la acest capitol. Este important atat pentru mediul de afaceri din Bucuresti, dar este important si pentru economia si dezvoltarea orasului”.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302