Clasamentul celor mai cautate destinatii de romani, in 2010

Clasamentul celor mai cautate destinatii de romani, in 2010
person Horeca
access_time_filled

Clasamentul celor mai cautate destinatii de romani, in 2010

Cele mai solicitate destinatii de romani in 2010 au fost Bulgaria, Turcia si Grecia, potrivit Asociatiei Nationale a Agentiilor din Turism (ANAT). in functie de numarul de turisti, Bulgaria (in sezonul de vara) si Austria (in special in sezonul de iarna) sunt primele destinatii ale romanilor, cu peste 250.000 de turisti fiecare. in ceea ce priveste prima destinatie pe zboruri charter si ca volum al incasarilor a fost Turcia, cu peste 150.000 de turisti, din care majoritatea au ales regiunea Antalya.

austria ski

Numarul de turisti care au plecat in Antalya s-a dublat in 2010, potrivit ANAT,  pe fondul reducerii substantiale a tarifelor, si au fost inregistrate cresteri si pentru Grecia, pe segmentul curselor charter pe Rhodos si Creta. A scazut, in schimb, cu 50% numarul turistilor pe destinatii ieftine din Grecia, cum ar fi Paralia, destinatie pentru care au optat cei cu venituri financiare limitate. Litoralul bulgaresc si regiunea Halkidiki (Grecia) au inregistrat un numar de turisti similar anului precedent.

antalya

De un mare interes, se arata in bilantul ANAT, se bucura programele tip Senior, promovate in acest an pentru Spania, Cipru si Grecia. Aceste programe se adreseaza turistilor cu varsta de peste 55 de ani si se deruleaza in perioada de extrasezon, mai precis octombrie – aprilie. De mentionat ca insotitorii seniorilor beneficiaza de acelasi tarif redus.

Topul tipurilor de pachete turistice externe vandute prin agentiile de turism membre ANAT

1. Pachete de iarna (Austria, Bulgaria, Franta, Italia, Elvetia, Slovacia, Slovenia)

2. Orase europene (Paris, Viena, Barcelona, Praga, Roma, Budapesta, Atena, Amsterdam, Londra, Lisabona, Madrid, Milano)

3. Destinatii de Litoral si mediteraneene (Egipt, Turcia, Grecia, Malta, Tunisia, Spania, Bulgaria, Portugalia, Israel, croaziere mediteraneene)

4. Destinatii de lux si exotice (Republica Dominicana, Finlanda cu Laponia, Thailanda, Cuba, Brazilia, Mauritius, Maldive, Caraibe, Bora Bora, Mexic, croaziere oceanice).

Topul tipurilor de pachete turistice interne vandute prin agentiile de turism membre ANAT

1. Pachete de turism montan (hoteluri si vile din zonele Valea Prahovei, Predeal, Poiana Brasov, Bran-Moieciu, Borsa, Arieseni, Paltinis, Campulung Moldovenesc etc.)

2. Pachete in statiuni balneare (Baile Felix, Calimanesti-Caciulata, Vatra Dornei, Buzias, Covasna, Baile Herculane, Baile Govora etc.)

3. Pachete de turism rural (Bran Moieciu, Maramures, Bucovina, Marginimea Sibiului, Vrancea, Apuseni)

4. Pachete in orase (Bucuresti, Brasov, Arad, Timisoara, Constanta, Oradea, etc)

5. Pachete pe litoral (Mamaia, Mangalia, Eforie Nord)

6. Pachete in Delta Dunarii.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302