Munţii Carpaţi, importanţă strategică pentru turismul din regiune

Munţii Carpaţi, importanţă strategică pentru turismul din regiune
person Horeca
access_time_filled

Membrii Carpahian Convention, printre care și România, s-au reunit în perioada 25-27 mai la Bratislava și au hotărât să coopereze pentru dezvoltarea durabilă a turismului din regiunea Munților Carpați. Cele șapte țări central-est europene participante la cea de-a treia conferință a membrilor Carpathian Convention: Republica Cehă, Ungaria, Polonia, România, Serbia, Slovacia și Ucraina au căzut de acord să gestioneze împreună dezvoltarea turismului din regiunea Munților Carpați, un sector deosebit de important pentru această regiune.

peisaj2

Cadrul legal al întâlnirii a fost stabilit prin aprobarea Protocolului pentru Turism Sustenabil, elaborat de Organizația Mondială a Turismului (UNWTO) și de Programul Națiunilor Unite pentru Mediu (UNEP), protocol care pune bazele pentru o abordare coordonată a turismului în regiunea munților Carpați. 
Munții Carpați, împărțiți de Republica Cehă, Ungaria, Polonia, România, Serbia, Slovacia și Ucraina, reprezintă unul dintre cele mai mari lanțuri muntoase din Europa și un refugiu pentru cea mai mare populație de urși bruni, lupi, râși și vulturi din Europa. Ca atare, acest paradis natural reprezintă o atracție turistică majoră și o sursă importantă de locuri de muncă și de venit pentru populațiile locale. 
carpatidesusOrganizația Mondială a Turismului a lucrat împreună cu UNEP pentru a include turismul în Carpathian Convention, ca una dintre cele mai importante activități economice pentru țările carpatine. Protocolul pentru Turism Durabil, adoptat la întâlnirea de la Bratislava de cele 7 state pavează drumul pentru o acțiune mai coordonată în domeniul turismului, cu scopul de a maximiza beneficiile pozitive oferite de turism în această regiune.
Cooperarea în domeniul turismului oferă oportunități importante pentru aceste țări pentru a se poziționa mai bine pe piața internațională.
Prin intermediul „Consulting Unit for Tourism and Biodiversity”, Organizația Mondială a Turismului va continua să furnizeze consultanță pentru statele din regiunea munților Carpați.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302