MDRT: Turismul la negru de pe litoral s-a diminuat substanţial

MDRT: Turismul la negru de pe litoral s-a diminuat substanţial
person Horeca
access_time_filled

Pentru a identifica structurile de primire turistică de pe litoralul românesc care nu funcționează după deschiderea oficială a sezonului estival 2011, Direcția Control, Verificare și Monitorizare Turistică din cadrul Ministerului Turismului a inițiat mai multe serii de verificări pe litoral. Până la data de 1 iunie, ne informează MDRT, au fost depistate 60 de unități închise, care au fost sancționate inițial cu avertisment.
cazareeforie„În situația în care acestea nu vor asigura prestarea serviciilor turistice pentru care au fost clasificate, se vor lua măsuri mai drastice, în sensul că se vor aplica sancțiunile contravenționale prevăzute de H.G. 1267/2010, respectiv amendă de la 20.000 lei la 30.000 lei”, ne-au declarat reprezentanții MDRT.
În ceea ce privește fenomenul turismului la negru, extrem de prezent pe litoralul românesc, MDRT susține că acesta s-a diminuat substanțial, prin modificarea legislației la sfârșitului anului 2010, care a simplificat procedurile de obținere a certificatelor de clasificare. Numărul operatorilor economici care au solicitat intrarea în circuitul turistic a fost cu 300% mai mare decât în anii precedenți
„Litoralul se confruntă cu o multitudine de probleme, care fac ca raportul preț- servicii să fie necorelat”
Întrebați care sunt principalele probleme cu care se confruntă litoralul românesc la începutul sezonului, reprezentanții MDRT ne-au spus că litoralul se confruntă cu o multitudine de probleme, care fac ca raportul preț/calitate al serviciilor turistice să fie necorelat, „începând cu algele care inundă plajele stațiunilor, lipsa unor fonduri substanțiale pentru investiții în infrastructură (plase/baraje pentru stoparea depozitării algelor pe plaje, construirea și reabilitarea digurilor, consolidarea falezelor, construirea autostrăzii, a șoselelor, aleilor, a clădirilor în stare de ruină etc), implicarea insuficientă a autorităților locale în amenajarea teritoriului și urbanism în stațiuni, tarifele ridicate pentru utilități și până la slaba pregătire a resursei umane care prestează servicii turistice”.
MDRT subliniază faptul că pentru dezvoltarea litoralului și a turismului în general este nevoie de colaborarea mai multor instituții. „Atribuțiile și responsabilitățile pentru transformarea litoralului sunt disipate către mai multe instituții, începând cu autoritățile locale, Ministerul Mediului și Pădurilor, Ministerul Sănătății, Ministerul Administrației și Internelor.”.
Pentru mai multe informații despre sezonul estival 2011 și problemele operatorilor din turism de pe litoralul românesc accesați linkul:

http://horeca.ro/ospitalitate/1632-operatorii-de-turism-de-pe-litoral-in-fata-unui-sezon-dificil-.html

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302