Bergenbier S.A. lansează platforma de sustenabilitate „Prietenii știu să fie responsabili”

Bergenbier S.A. lansează platforma de sustenabilitate „Prietenii știu să fie responsabili”
person Horeca
access_time_filled

Bergenbier S.A., parte a grupului Molson Coors Beverage Company, lansează platforma „Prietenii știu să fie responsabili”, proiect care cuprinde atât acțiuni de responsabilitate socială, cât și a treia ediție a Raportului de Sustenabilitate pentru anul 2021. Raportul evidențiază amprenta economică și socială Bergenbier S.A., pe trei mari piloni: oamenii, planeta și consumul responsabil de alcool.


Ne concentrăm pe reducerea amprentei de carbon în fabrica din Ploiești, fapt pentru care avem un procent de 100% de deșeuri și ambalaje reciclate sau eliminate în mod controlat în 2021. De asemenea, respectăm principiile unui mediu de afaceri corect și continuăm dialogul și colaborarea cu toți partenerii implicați în industria berii”, spune Mihai Voicu, General Manager Bergenbier S.A.


În 2021, în procesul de producție al berilor la fabrica din Ploiești, compania nu a trimis la groapa de gunoi niciun fel de deșeu menajer, concentrându-se pe valorificarea prin reciclare sau valorificarea energetică. Începând din acest an, întreaga cantitate de electricitate achiziționată și folosită în fabrica Bergenbier de la Ploiești este 100% energie verde.

De asemenea, Bergenbier S.A. a continuat, pe parcursul anului trecut, și întreținerea a peste 150.000 de puieți de brad plantați în decurs de 4 ani, precum și promovarea consumului responsabil de alcool prin acțiuni dedicate. Angajamentele sociale Bergenbier continuă, așadar, prin platforma „Prietenii știu să fie responsabili”, care iterează drumul sustenabilității al companiei.

Prietenii știu să fie responsabili este îndemnul pentru fiecare dintre noi să fim aproape de mediu, de oameni și de acțiuni responsabile. De altfel, responsabilitatea și prietenia sunt principii care ghidează cultura Bergenbier, iar platforma promovează parteneriatele și angajamentele pe care noi le avem. De la acțiunile de curățenie pe care le facem cu ajutorul colegilor noștri, la cele de plantare și întreținere a brazilor, campaniile de consum responsabil pe care le avem, toate stau sub umbrela sustenabilității din noua noastră platformă”, punctează Alexandra Barroso, Legal and Corporate Affairs Director.
Prin „Prietenii știu să fie responsabili”, Bergenbier S.A. urmează să lanseze în perioada următoare noi parteneriate și campanii care continuă drumul sustenabilității al companiei.

Despre Bergenbier S.A.

Parte a grupului Molson Coors Beverage Company, compania Bergenbier S.A. a fost fondată în 1994, iar cea mai importantă marcă din portofoliul său, Bergenbier, a fost lansată un an mai târziu. Astăzi, Bergenbier S.A. este în top trei companii producătoare de bere din România, având o fabrică modernă la Ploieşti şi o reţea performantă de distribuţie naţională.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302