Bakery School, finanțată de Puratos, s-a deschis și la Cluj-Napoca

Bakery School, finanțată de Puratos, s-a deschis și la Cluj-Napoca
person Horeca
access_time_filled

Proiectul Bakery School România, care a deschis deja, în 2020, o școală în sistem dual în comuna Tărtășești din județul Dâmbovița, s-a extins și la Cluj-Napoca, după o investiție de peste 100.000 euro a grupului Puratos într-un centru de colaborare și dezvoltare dedicat elevilor din medii defavorizate care doresc să învețe o meserie, dar și specialiștilor în industria de brutărie și cofetărie.


Prima generație din Cluj-Napoca are 11 elevi din cadrul Liceului Tehnologic nr. 1 Tehnofrig, specializare cofetărie-patiserie, care vor învăța cum să creeze artă din aluat și creme.
Centrul de Inovație, dotat cu echipamente profesionale de ultimă generație, își propune să fie un spațiu de co-creare între antreprenori și specialiști calificați, un hub care să dea tonul noilor tendințe în industrie și, în egală măsură, să ofere inspirație, șansă și plus-valoare dezvoltării profesionale.
Mare parte din copiii înscriși la Bakery School provin din medii defavorizate, pentru care se fac demersuri și sunt încurajați să își continue studiile și să își aleagă o meserie.

Ne-am dorit să venim cu Bakery School la Cluj-Napoca încă din 2020 și suntem foarte mândri că am găsit resurse pentru a duce la bun sfârșit investiția în noul spațiu. Acești 11 copii de aici, din Cluj-Napoca, care au început liceul la Bakery School sperând la un viitor mai bun pentru ei, împreună cu cei 50 pe care îi avem la școala din Tărtășești, județul Dâmbovița, sunt cei care deschid calea în industria noastră pentru o piață a muncii calificată pentru următorii 30-40 de ani. Vom continua să alocăm resurse pentru educație în mod susținut în următorii 10 ani și chiar să extindem și în alte mari orașe din România o astfel de școală, în așa fel încât să schimbăm în bine viitorul tinerilor și a meseriilor de la noi’’, a spus Gabriela Bereș, director general Puratos România.

Olivier Tilkens, președinte Europa de Nord & Est a Puratos Group a subliniat faptul că filiala din România a grupului Puratos este cea care a oferit cea mai mare importanță acestui proiect, fiind singura țară dintre cele șapte din lume în care există Bakery School, care a deschis mai mult decât o astfel instituție de învățământ.
La eveniment a participat și primarul orașului Cluj-Napoca, dl. Emil Boc, care a marcat momentul plantând un copac specia chiparos de baltă, care trăiește până la 6.000 de ani.
Proiectul are parte, de asemenea, de toată susținerea din partea inspectoratului Școlar Județean Cluj.
Bakery School este prima școală în sistem dual din România dedicată industriei de brutărie, patiserie, ciocolaterie, înființată din resurse exclusiv private, de Puratos România, parte a grupului belgian Puratos, unul dintre cei mai importanți producători globali de materii prime inovative. 


Despre Puratos
Grupul Puratos este unul dintre producătorii globali importanți de materii prime pentru industria de panificaţie, patiserie şi ciocolaterie. Compania a fost fondată în Belgia în 1919, cu sediul central la Bruxelles, are peste 9.000 de angajaţi în 71 de ţări, deține 63 de unităţi de producţie şi 88 de centre de inovaţie, oferind clienților ingrediente calitative și nutritive, adaptate cerințelor locale. Produsele Puratos sunt comercializate în peste 100 de ţări.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302