Chefs Evening powered by San Pellegrino Young Chef Academy

Chefs Evening powered by San Pellegrino Young Chef Academy
person Horeca
access_time_filled

De curând a avut loc, la CulinaryON, “Chefs Evening”, un eveniment organizat de către Daniela Sima, apropiată a comunității de chefi, și patronat de San Pellegrino Young Chef Academy. Evenimentul a strâns împreună chefi din București și din țară, reprezentanți ai ANBCT și ai unor școli importante de profil, reprezentanți media și prieteni ai comunității de chefi.
Într-o atmosferă caldă, alături de San Pellegrino, Jidvei, Monini și Pfanner, participanții au fost implicați într-o aventură senzorială concertată de sommelierul Casei de Vinuri Jidvei, Costi Drăgan.

„Chefs Evening” a reprezentat, totodată, ocazia de a da startul Competitiei San Pellegrino Young Chef 2022 – 2023. Astfel, unul dintre momentele principale a fost prezentarea programului San Pellegrino Young Chef Academy, patronată de brandul San Pellegrino.
Viziunea acestui brand este de a crea experiențe culinare dominate de creativitate și gust desăvârșit și de a se implica, prin această competiție, în educația gastronomică, prin descoperirea de tineri talentați și susținerea lor în cariera profesională.
Competiția San Pellegrino Young Chef este modalitatea prin care, tinerii selectionați pentru a participa la etapele regionale, devin membri ai Academiei San Pellegrino Young Chef, primind, astfel, acces la o serie de oportunități, cum ar fi:
• Experiente și contacte;
• Educație;
• Mentorat și Stagii de Practică.

Academia San Pellegrino Young Chef este, astfel, o comunitate în care tineri bucătari, talentați și pasionați, au oportunitatea de a cunoaște și de a interacționa cu cei mai influenți și renumiți membri ai comunității gastronomice și de a beneficia de un program educațional solid.
SPYC este un proiect desfășurat la nivel mondial, împărțit în 16 regiuni, România fiind parte a regiunii de Sud-Est și Regiunii Mediteraneene, în care sunt cuprinse Croația, Grecia, Israel, Polonia, România, Slovenia și Ungaria.

Premiile pentru care se luptă tinerii bucătari sunt:
San Pellegrino Young Chef Award;
Fine Dinning Lovers Food For Thought Award;
San Pellegrino Social Responsibility Award;
Aqua Panna Award For Connection In Gastronomy.

Etapele principale în acest proces sunt:
• Depunerea aplicațiilor până la data de 30.04.2022. Condițiile de participare țin în principal de vârstă (între 18 și 30 de ani – născuți la și după 01.02.1992) și experiență (aplicanții trebuie să fi muncit full-time pentru cel puțin un an, într-unul sau mai multe restaurante și/sau companii de catering, ca și “commis/chef de cuisine/chef de partie/sous chef”);
• Selecția celor 175 de competitori, care vor intra în competiția regională;
• În Finală vor merge câștigătorii celor 4 premii menționate mai sus (01.07 – 31.12);
• Marea Finală, cu 64 de candidați și decernarea celor 4 Premii Globale (Iunie 2023).
România a avut reprezentanți în semifinala SPYC din anul 2019 pe Roxana Blenche și Diana Drăghici, asistate de mentorii chef Cezar Munteanu și chef Adrian Hădean. De asemenea, chef Oana Coantă a reprezentat România în juriu.

Competiția nu este una ușoară, dar ține de noi să ne folosim de avantajele pe care le avem.Mai întâi, produsul local este esențial. Avem acces la multe ingrediente, dar trebuie ținut cont că perioada de selecție și finalele sunt în sezoane diferite. Ingredientele mai puțin folosite, puse în valoare în întregul lor, sunt o soluție bună. Tot ce este premium (vezi mușchiul de vită) nu vă ajută, important este să arătați că știți să faceți din ceva obscur, ceva valoros.Cât despre tehnică, e bine să nu vă străduiți să arătați într-o singură farfurie toate tehnicile pe care le cunoașteți. Abilitatea și cunoștințele tehnice se văd și doar în două – trei metode de gătire, care pot cuprinde mai multe etape. Juriul este suficient de experimentat ca să poată vedea, într-un sos sau într-un piure, toți pașii pe care i-ați făcut, mai ales că aveți și ocazia să le explicați.Decorurile ar trebui să nu includă inutilități, păstrați farfuria simplă, folosiți culorile legumelor.Și, mai ales, țineți cont că, dacă ajungeți în finala pe zonă, va trebui să puteți aduce sau procura, la fața locului, toate ingredientele anunțate și să puteți face tehnic tot ce ați propus la preselecție – preparatul nu se schimbă”, îi sfătuiește chef Oana Coantă, care este selecționată a doua oară în juriul competiției regionale SPYC.

Înscrierea se face pe site-ul https://www.sanpellegrinoyoungchefacademy.com, completând un formular de înscriere, care va include informații personale și profesionale, cât și rețeta unui preparat cu semnătură.

Experiența unei competiții culinare naționale sau internaționale este o etapă extrem de importantă în cariera oricărui bucătar sau cofetar și îndemnăm pe toți tinerii din acest domeniu să găsească curajul și timpul necesar de pregătire pentru a se înscrie în competiția SPYC.
Le urăm tuturor succes și sperăm să ne vedem în Finala San Pellegrino Young Chef Competition și la următorul eveniment Chefs Evening
„, conchide Daniela Sima, organizatoarea evenimentului Chefs Evening powered by San Pellegrino Young Chef Academy.

Articole Recomandate

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302