Crama Domeniile Cuza lansează un brand nou

Crama Domeniile Cuza lansează un brand nou
person Horeca
access_time_filled

Crama Domeniile Cuza lansează pe piața din România și Republica Moldova un brand nou, dedicat iubitorilor de vin: Domeniile Cuza. 
Sub sloganul “Vinuri care scriu istorie. Din 1864”, cu o poveste ce abia așteaptă să fie spusă, vinul produs în satul Alexandru Ioan Cuza, aflat la hotarul de sud al Republicii Moldova, poartă amprenta vremurilor de altădată și a oamenilor care au cultivat aceste pământuri.


După ce locuitorii satului au fost împroprietăriți prin decretul domnitorului Alexandru Ioan Cuza, viticultura a devenit o ocupație de bază pe aceste meleaguri. Soiuri alese de struguri sunt cultivate respectând cu atenție criteriile de selecție, astfel încât să transmită pasiunea pentru vinificație, îmbinând în același timp tehnologii de ultimă generație pentru un produs de o calitate desăvârșită.
Parte a regiunii viti-vinicole Valul lui Traian, pe aceste meleaguri se cultivă de secole soiuri de struguri care dau vinuri complexe. Podgoria cuprinde cca. 600 de hectare de viță de vie, pe care se regăsesc atât soiuri autohtone: Rară Neagră, Fetească Neagră, Viorica, dar și soiuri nobile europene excelent aclimatizate în arealul viticol local: Cabernet Sauvignon, Saperavi, Malbec, Merlot, Chardonnay, Sauvignon Blanc.
Sortimentația disponibilă pe piața din România cuprinde 7 vinuri seci disponibile spre comercializare în rețelele de key accounts: Carrefour, Kaufland, Mega Image, Cora, Auchan și în mediul online. Ca detaliu al brandului, pe eticheta produselor se regăsește ca element principal banda roșie cu margini aurite ce a avut ca inspirație banderola purtată de Alexandru Ioan Cuza ca parte a uniformei sale. Logo-ul este format din steaua aurită în 8 colțuri, care amintește de o decorațiune purtată de Domnitor.

Despre Domeniile Cuza
Crama Domeniile Cuza este parte a gupului Purcari Wineries Public Company Limited (cu brandurile: Purcari, Crama Ceptura, Bostavan, Bardar, Domeniile Cuza și Angel’s Estate). Grupul gestionează aproximativ 1.450 de hectare de podgorii și operează șapte platforme de producție în România, Bulgaria și Moldova.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302