Gama de carne DRY AGED de la METRO, o alegere bună pentru clienții HoReCa

Gama de carne DRY AGED de la METRO, o alegere bună pentru clienții HoReCa
person Horeca
access_time_filled

Metro advîncepând cu jumătatea lunii decembrie, METRO își așteaptă clienții cu o nouă gamă de produse de cea mai bună calitate: specialități din carne de porc și vită obținute prin metoda DRY AGED, pentru frăgezime și aromă inconfundabile.
Maturarea cărnii de vită sau porc este un proces care îi potențează gustul și îi crește suculența, astfel încât consumatorul final să aibă parte de o experiență culinară deosebită.

Maturarea este un proces riguros, cu rezultate remarcabile
Carnea maturată este o carne „învechită“ în condiții de temperatură și umiditate controlate, cu echipamente speciale, în spații ample de depozitare.
Pe durata acestui proces, bacterii specifice acționează asupra cărnii și astfel are loc o descompunere enzimatică în urma căreia textura, aroma și caracteristicile generale îi sunt îmbunătățite. 
Există două metode de maturare a cărnii: Wet aging presupune ambalarea în vid a cărnii și depozitarea ei la rece, pentru a se matura în propriul suc; este metoda folosită cel mai des, pentru costurile reduse. Cea de-a doua metodă este dry aging, caz în care bucăți mari de carne se agață în camere frigorifice și sunt lăsate să se matureze la aer, neacoperite; astfel, carnea pierde mult din greutate, dar este câștigătoare în alte privințe, pentru că metoda dry aging nu îi îmbunătățește doar textura, ci și gustul, care devine mai intens. Procesul de maturare durează, în medie, 20 de zile. Carnea maturată prin metoda dry aged are un conținut superior de grăsimi, este fragedă și suculentă.

Cărnurile maturate din gama DRY AGED de la METRO:
• Sunt maturate, în general, timp de 21 de zile, ceea ce le garantează frăgezimea naturală.
• Aroma lor este una superioară, pentru că aceasta se îmbunătățește pe măsură ce carnea se maturizează în contact cu aerul.
• Sunt mai suculente, ceea ce se traduce printr-un gust mai intens, eliberat chiar în timp ce sunt mestecate.

Maturarea cărnii de porc
Carnea de porc are un conținut de grăsime superior cărnii de vită, prin urmare este prin natura ei mai fragedă, însă, cu toate acestea, poate rămâne prea tare sau ațoasă dacă nu este marinată sau gătită corespunzător. Gama de carne DRY AGED de la METRO conține produse din carne de porc la cele mai înalte standarde, furnizate de producători selectați cu rigurozitate, și provine doar de la animale din anumite rase, hrănite corepunzător. Rezultatul maturării timp de 21 de zile este o carne distinctă, de o calitate excepțională, cu textură și aromă surprinzătoare, care oferă experiențe gastronomice de 5 stele.

Printre produsele de porc din gama de carne DRY AGED de la METRO se numără: COASTE, TOMAHAWK, CEAFĂ ȘI COTLET DE PORC, toate maturate 21 de zile prin metoda DRY AGED.

Maturarea cărnii de vită
Gama de carne DRY AGED de la METRO conține produse din carne de vită provenită de la rase de carne crescute în condiții optime și cu hrană adecvată pentru dezvoltarea grăsimii intramusculare. Carnea se maturează prin metoda dry aged, în piese cu os, timp de 21 de zile, pentru obținerea unei texturi delicate și a unui gust puternic, caracteristic. Prin procesul de maturare, carnea pierde în jur de 15% din volum, iar un alt procent semnificativ este pierdut prin îndepărtarea primului strat de textură uscată, care se formează la suprafața cărnii și care trebuie îndepărtat înainte ca aceasta să fie folosită pentru gătit. Carnea rămasă, chiar dacă mai puțină cantitativ, este una net superioară calitativ.

Printre produsele de vită din gama de carne DRY AGED de la METRO se numără: T-BONE DE VITĂ PORÈšIONAT, FLANK STEAK DE VITĂ MARINATĂ îN WHISKEY, COWBOY STEAK DE VITĂ, VRĂBIOARĂ și TOMAHAWK DE VITĂ.

Pentru clienții HoReCa
Fripturile din carne maturată prin metoda dry aged, de la coaste de porc până la celebrul T-Bone de vită, sunt la mare căutare printre cunoscători, conștienți de calitatea și dornici de experiența culinară unică pe care le-o oferă aceste specialități.
Special concepute și ambalate pentru profesioniști, sortimentele DRY AGED din oferta METRO sunt disponibile în perioada 16-21.12.2021, în limita stocului disponibil.
Mai multe detalii pe www.metro.ro.
Crește profitabilitatea afacerii tale!

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302