Loteria Bonurilor Fiscale, aprobată

Loteria Bonurilor Fiscale, aprobată
person Horeca
access_time_filled

emiterebonfiscalOrdonanța privind organizarea Loteriei Bonurilor Fiscale a fost aprobată în ședința de guvern de miercuri, 28 ianuarie, informează Ministerul Finanțelor Publice pe site-ul propriu. Textul supus aprobării a fost îmbunătățit în urma dezbaterilor publice, principalele noutăți fiind:

  • Extinderea dreptului de participare pentru persoanele de toate vârstele (s-a renunțat la pragul minim de vârstă de 18 ani).
  • Nerestricționarea la un singur bon fiscal/extragere/persoană.
  • Ordonanța mai prevede că începând cu 1 martie, în cazul refuzului agentului economic de a emite și înmâna bon fiscal, cumpărătorul să poată să nu achite bunul dobândit sau serviciul prestat, având în vedere că o tranzactie nefiscalizată nu reprezintă altceva decât o încălcare a legii. Așadar, cumpărătorul poate păstra bunul fără să îl mai plătească în cazul unui refuz al agentului economic de a emite bon fiscal.

Reamintim că în cadrul Loteriei bonurilor fiscale se vor efectua extrageri a două valori, respectiv:
• un număr din intervalul 1-999, reprezentând valoarea bonului fiscal fără subdiviziunile leului, și
• data emiterii bonului.

Toți posesorii de bonuri fiscale care îndeplinesc cumulativ cele două condiții de mai sus sunt invitați, în decurs de 30 de zile, să se prezinte la orice unitate ANAF pentru a depune bonul fiscal în original. Loteria Bonurilor Fiscale, așa cum a fost aprobată de Guvern, NU necesită înregistrarea bonurilor pe nici un site. În cazul câștigătorilor, aceștia vor avea de făcut un SINGUR drum, la ANAF, în momentul depunerii originalului.

Prima extragere va avea loc pe data de 13 aprilie 2015 (a doua zi de Paște), fondul de premiere fiind de 1.000.000 lei.

Valoarea premiilor individuale se stabilește prin împărțirea fondului de premiere la numărul de bonuri fiscale revendicate în termen. În funcție de numărul de bonuri fiscale revendicate, valoarea premiilor unitare poate ajunge și la 1.000.000 de lei.

Sursă foto: www.botosaninecenzurat.ro

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302