Selgros a investit 6 milioane euro în remodelarea magazinelor din Băneasa și Berceni

Selgros a investit 6 milioane euro în remodelarea magazinelor din Băneasa și Berceni
person Horeca
access_time_filled
  • Selgros relansează magazinele din Băneasa și Berceni cu un nou concept

Selgros Cash&Carry România a investit 6 milioane de euro în remodelarea magazinelor din Băneasa și Berceni, cu scopul de a duce experiența de cumpărături a clienților la un nou nivel și de a adapta magazinele la schimbările din piață și la nevoile clienților, a anunțat marți, într-o conferință de presă, Alexandru Vlad, Director Executiv Selgros Cash&Carry România. Procesul de remodelare, care a durat 4 luni, a presupus, printre altele, implementarea conceptului de „shop in shop” și îmbogățirea sortimentației cu câteva sute de noi produse și mărci.

selgrosbaneasa2

Investiția totală de 6 milioane de euro a presupus așadar trecerea de la modelul de culoare paralele, la modelul de „mini-piețe” în interiorul magazinului, transformarea funcțională a zonelor principale, îmbunătățirea sortimentației și un nou design. Conceptul, dezvoltat ca proiect pilot la Iași în 2013, urmărește să îmbunătățească experiența de cumpărături a clienților și să adapteze magazinele Selgros la schimbările din piață și la nevoile clienților.

Noul concept oferă o structură mai prietenoasă și o expunere mai accesibilă a produselor. Spațiile sunt mai generoase, iar traseele mai intuitive, îmbunătățind astfel orientarea în magazin. Remodelarea funcțională și de design pune accent pe produsele fresh și ultra-fresh. Centrul magazinului găzduiește raioanele de pește (viu, proaspăt și afumat), carne, lactate, fructe și legume, într-un spațiu mai generos. Noile „piețe” de pește și fructe și legume beneficiază acum de suprafețe mai mari, cu 40% și respectiv 25%, față de varianta precedentă de structurare.

selgrosbaneasa4

După 13 ani de prezență pe piața din România, considerăm că este oportun să continuăm tranziția către un nou nivel al experienței de cumpărături pentru clienții noștri. Ne propunem să renunțăm la modelul clasic al industriei și să readucem clienților familiaritatea. Este un proces de umanizare a retailului pe care ne dorim să îl replicăm în toate unitățile pe care le deținem în România. Odată cu remodelarea Selgros Băneasa și Selgros Berceni, clienții vor regăsi în magazine nu doar un spațiu mai prietenos și mai generos, ci și noi produse și mărci„, a declarat Alexandru Vlad, Director Executiv Selgros Cash&Carry România.

Cele două unități integrează și o zonă nouă, dedicată delicateselor și vinurilor selectate. La ieșirea din magazin, clienții vor regăsi un restaurant de tip fast food, operat acum în regim propriu, cu o ofertă extinsă de produse din rotiseria proprie, sandvișuri și salate.

Remodelarea celor două unități Selgros a fost finalizată într-o perioadă de 4 luni, ambele magazine având program normal de funcționare pentru clienți pe durata lucrărilor. Conceptul va fi preluat și implementat și în alte magazine Selgros din țară, într-un ritm care va fi comunicat ulterior.

Despre Selgros Cash&Carry România

Selgros Cash&Carry România este unul dintre cei mai importanți operatori din comerțul românesc. Compania și-a început activitatea pe piața locală în 2001, iar în prezent deține 19 magazine în București, Brașov, Iași, Târgu Mureș, Oradea, Cluj, Ploiești, Timișoara, Craiova, Bacău, Galați, Brăila, Arad, Suceava și Constanța. Compania este parte a Transgourmet Holding AG, a doua cea mai mare rețea cash&carry și comerț en-gros din Europa, cu operațiuni în Elveția, Franța, Germania, Polonia, România și Rusia. Aceasta include mărcile Prodega/Growa/Howeg, Selgros Cash&Carry, Transgourmet Germania și Transgourmet Franța. În 2013, Grupul înregistra 22.300 de angajați în Europa și venituri de circa 6,8 mld. Euro.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302