Reprezentanții IMM-urilor, consultați de Comisia Europeană

Reprezentanții IMM-urilor, consultați de Comisia Europeană
person Horeca
access_time_filled

prioritatiimmAntreprenorii români și toate părțile interesate în domeniu au timp până în data de 15 decembrie 2014 să își spună părerea asupra priorităților pe care trebuie să se axeze viitoarele politici UE din domeniul IMM-urilor pentru a răspunde cât mai bine necesităților acestora ca motor de creștere economică. 

În acest sens, Comisia Europeană a lansat o consultare publică având ca scop îmbunătățirea inițiativei UE intitulate „Small Business Act” (SBA). SBA – un set amplu de măsuri menite să înlesnească viața întreprinderilor mici – s-a dovedit deja a fi o bază solidă pentru politicile în domeniul IMM-urilor, se arată într-un comunicat al Comisiei.

Care sunt necesitățile întreprinderilor mici și mijlocii care ar trebui vizate de viitoarele politici ale UE? Aceasta este întrebarea principală în cadrul consultării lansate de Comisie pentru a ajuta la îmbunătățirea inițiativei UE „Small Business Act” (SBA).

Cinci piloni care ajută întreprinderile mici din UE să prospere

În această primăvară, organizațiile de întreprinderi la nivel european și reprezentanții guvernelor naționale în domeniul IMM-urilor au convenit deja că cei patru piloni actuali ai SBA ar trebui să rămână:

  • Accesul la finanțare: chiar în condițiile unor indicii privind perspective mai bune, IMM-urile au încă o mare nevoie de soluții de finanțare accesibilă.
  • Accesul la piețe/internaționalizarea: pentru ca IMM-urile să se dezvolte, este nevoie de explorarea unor noi piețe.
  • Spiritul antreprenorial: sprijinirea continuă a potențialilor antreprenori este esențială din cauza persistenței unor niveluri mari ale șomajului, în special în rândul tinerilor.
  • Mai buna reglementare: reducerea sarcinilor administrative continuă să fie un obiectiv important, în pofida progreselor deja înregistrate în acest domeniu.

Pentru a se elimina deficitul de competențe din multe dintre economiile Europei, s-a convenit, de asemenea, să se adauge un al cincilea pilon, pentru a face ca politica UE privind IMM-urile să fie și mai solidă:

  • Instruirea și formarea antreprenorilor și a personalului angajat: pentru ca economia să crească, atât antreprenorii, cât și personalul angajat au nevoie de aceste competențe.

Apel la acțiune

Prin consultarea publică lansată se urmărește să se obțină mai multe informații de la toate părțile interesate, inclusiv de la antreprenori și de la organizațiile de întreprinderi, astfel încât Comisia Europeană să fie în măsură să asigure că SBA va fi la înălțimea viitoarelor provocări.

Întrucât consultările publice lansate de Comisie sunt deschise timp de 12 de săptămâni, această consultare se va încheia la 15/12/2014.

Consultarea publică se află aici: http://ec.europa.eu/eusurvey/runner/NewSBAsurvey2014

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302