Ursus Breweries lansează în România brandul de bere Kozel printr-un țap de 15 metri înălțime

Ursus Breweries lansează în România brandul de bere Kozel printr-un țap de 15 metri înălțime
person Horeca
access_time_filled

Ursus Breweries lansează în România brandul Kozel, moment ce este marcat de construcția impunătoare a unui țap, cu o înălțime de 15 metri, vizibil de la o distanță de doi kilometri, ce reprezintă brandul Kozel. Țapul gigantic este amplasat pe platoul unui centru comercial din Nordul Capitalei, iar vizitatorii pot admira construcția și degusta cele două tipuri de bere Kozel, în perioada 24-29 mai.

Kozel este disponibil atât în varianta de 330 ml, la sticlă, cât și la doză de 500 ml. Portofoliul include Kozel Premium, o bere blondă, ușor de băut, cu un gust bogat și calitate premium, și Kozel Dark, o bere cu gust răcoritor, ce a depășit așteptările în toate țările în care s-a lansat, fiind cea mai vândută bere dark din Cehia, conform studiilor realizate de Nielsen Retail Audit în anul 2021.

Consumatorii din România apreciază o bere de calitate și au fost întotdeauna impresionați de gusturi și experiențe noi. De aceea venim cu un brand nou, premium, cu tradiție cehă, o varietate de beri ușor de băut și ritualuri de servire care aduc un strop de inedit ieșirilor cu prietenii„, a spus Iulia Andreșoiu, Vicepreședinte Marketing Ursus Breweries.

O bere cehească cu poveste

Kozel a apărut în anul 1874 și înseamnă „țap” în cehă, iar o bere neagră se numea la acea vreme „bock”, cuvânt care înseamnă „țap” în germană. Fondatorul fabricii de bere, Franz Ringhoffer, și-a dat seama că era necesar să se distingă de concurenții săi și a început să producă, în Velke Popovice, o bere închisă la culoare, după tradiția locală, cunoscută local sub numele de Kozel. 
La acea vreme, prin Velke Popovice a trecut un pictor francez, care a fost mișcat de ospitalitatea localnicilor și, din recunoștință față de aceștia, a decis să creeze o emblemă pentru berărie. Pictorul s-a inspirat din figura țapului și a transformat-o într-un simbol.

Kozel este exportat și savurat în peste 50 de țări din întreaga lume, cum ar fi Finlanda, Suedia, Germania, Austria, Slovenia, Croația, Polonia, Cehia, Italia, Coreea de Sud.

Despre Ursus Breweries

Ursus Breweries este unul dintre cei mai mari producători de bere din România. Mărcile din portofoliul Ursus Breweries sunt: URSUS, Timișoreana, Ciucaș, Peroni Nastro Azzurro, Grolsch, Azuga, Pilsner Urquell, Asahi Super Dry, alături de marca de cidru Kingswood. În prezent, Ursus Breweries deține trei fabrici de bere: în Brașov, Buzău și Timișoara și o mini-facilitate de producție în Cluj-Napoca. Ursus Breweries face parte din Asahi Europe & International.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302