Villa Vinèa a investit două milioane de euro în extinderea și tehnologizarea cramei

Villa Vinèa a investit două milioane de euro în extinderea și tehnologizarea cramei
person Horeca
access_time_filled

Producătorul de vinuri Villa Vinèa anunță extinderea cramei din localitatea Mica, județul Mureș, prin creșterea suprafeței cu cca. 600 de metri pătrați, dispuși pe trei trepte de înălțime. Astfel, suprafața totală a spațiilor de producție, de stocare și de degustare a vinurilor ajunge la 2.100 de metri pătrați. Procesul de construcție a fost completat și de o parte de tehnologizare, prin care au fost achiziționate echipamente de producție de ultimă generație.

Lucrările pentru modificarea și tehnologizarea cramei fondate în 2011 de către antreprenorul tirolez Heiner Oberrauch au durat 13 luni și au presupus o investiție de două milioane de Euro, dintre care jumătate a venit din fonduri proprii și jumătate din subvenții acordate de către Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA).

Extinderea cramei a fost proiectul nostru cel mai important din ultimii ani. Datorită noilor spații de stocare, avem mai multe zone în care putem matura vinurile, ceea ce ne permite să creștem nivelul de calitate. Practic, producția noastră nu va depăși 200.000 de sticle de vin pe an. Ce diferă e faptul că, acum, le putem matura mai mult, atât în butoaie, cât și în sticle, până în etapa scoaterii pe piață. Astfel, ne asigurăm că, atunci când ajung la raft sau în industria HoReCa, produsele noastre beneficiază de arome pline, bine integrate, elegante”, a spus Misi Dénes, director Crama Villa Vinèa.

Noua clădire este parțial subterană, pentru a menține o temperatură constantă între 15 și 18 grade Celsius, cu un consum minim de energie electrică. Mai mult de 50% din energia electrică utilizată de cramă este produsă utilizând panouri fotovoltaice.

Villa Vinèa a închis anul 2023 cu o cifră de afaceri de 4.4 milioane de lei, în creștere cu 18% față de 2022.

2023 a fost un an bun pentru noi, pe partea de vânzări de vinuri, în special produsele premium și superpremium, care au înregistrat creșteri de 30%. Am înregistrat scăderi pe turismul la cramă, acesta fiind afectat de lucrările de reamenajare și construcție. Având în vedere că beneficiem de noi spații de degustare, atât la interior, cât și la exterior, pe terasă, ne așteptăm să atragem peste 2.000 de vizitatori în următoarele 9 luni”, a completat Mircea Matei, director general, Villa Vinèa.

Pentru anul 2024, reprezentanții producătorului preconizează o creștere a veniturilor de 20%, generată de creșterea vânzărilor gamelor Premium și Selection, precum și din creșterea numărului de turiști și de evenimente desfășurate la cramă.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302