Vinul roșu servit rece: Tendințe actuale și ghid complet pentru restaurante
S-a creat această cutumă că vinul alb se servește rece și este cel mai potrivit pentru vară, iar vinul roșu se servește ”mai cald” și se potrivește…
Citeste mai mult
S-a creat această cutumă că vinul alb se servește rece și este cel mai potrivit pentru vară, iar vinul roșu se servește ”mai cald” și se potrivește…
Citeste mai mult
De câțiva ani, am văzut o dezvoltare din ce în ce mai mai mare a ceea ce se numește turism gastronomic - oameni care călătoresc cu scopul…
Citeste mai mult
Sistemul HACCP vizează identificarea, evaluarea și controlul riscurilor ce pot afecta siguranța alimentelor, fiind structurat pe șapte principii fundamentale și acoperind toate etapele lanțului alimentar, de la…
Citeste mai mult
Gastronomia durabilă este mai mult decât o tendință culinară, este o abordare holistică care integrează factorii de mediu, economici și sociali în toate etapele lanțului alimentar.
Citeste mai mult
Conform celui mai recent raport IWSR (2024), băuturile fără alcool au înregistrat o creștere globală de 31% între 2020 și 2023. În Europa de Vest, consumul de…
Citeste mai mult
Nu se poate ca un chef să poată gestiona corect o bucătărie fără să dețină niște noțiuni de bază în ceea ce privește food costul. Deci, ce…
Citeste mai mult
Practicile necorespunzătoare de-a lungul lanțului de aprovizionare cu alimente, de la producția primară până la consum, generează cantități uriașe de deșeuri alimentare. Construirea unei bioeconomii circulare care…
Citeste mai mult
După ce cafeaua vândută la pahar sau ceașcă a fost încadrată drept apă aromatizată, cu TVA de 19%, dar, dintr-o neînțelegere a modului de aplicare, comercianții au…
Citeste mai mult
Analiza celor mai importante momente și realizări ale anului 2024 pentru viticultura românească.
Citeste mai mult
Este greu de prezis, în cel mai evident mod, care vor fi tendințele în gastronomia anului 2025, în special datorită simplului motiv că fiecare popor își dictează…
Citeste mai mult