Congres Național de Gastronomie și Vin

Congres Național de Gastronomie și Vin
person Horeca
access_time_filled

România găzduiește primul Congres Național de Gastronomie și Vin, între 7 și 8 iunie 2017, la Hanul Gabroveni din București, unde se vor reuni profesioniști și pasionați din domeniu. Pornind de la principiul ,,suntem ceea ce mâncăm”, evenimentul aduce în dezbatere ,,Mâncarea românească, între istorie, identitatea actuală și oportunitățile de viitor”.

Congresul Național de Gastronomie și Vin este organizat de Revista Vinul.Ro în parteneriat cu Rare Foods Services, GastroArt.ro și Concret PR.

Congresul de Gastronomie și Vin își propune să pornească dezbaterea despre identitatea gastronomică a României. Suntem ultima țară din Europa fără o identitate culinară asumată și promovată. Evenimentul pentru profesioniști va fi însoțit de o ,,paradă” (cu degustare) a furnizorilor de materii prime pentru restaurante, iar în urma Congresului va fi adoptat un ,,Manifest de bune practici” conținând principii de natură să schimbe felul în care vedem, apreciem și utilizăm tradițiile gastronomice autohtone.

congresvinul.ro2017

,,Congresul de Gastronomie și Vin” depășește sfera de interes a profesioniștilor și pasionaților, fiind și un eveniment de interes turistic și cultural. Astfel, în perioada Congresului, în București, o rețea de peste 20 de restaurante și peste 25 de producători de vin vor promova oferte speciale culinare și oenologice, inspirate din valorile tradiționale aduse în modernitate.

Speakeri: Gabriela Berechet – expert consultant, antrenor al echipei olimpice de bucătari a României, autoare a volumului ,,Cartea bucătarului profesionist”; Chef Nico Lontras – unul dintre primii chefi români care a vorbit despre reintepretarea la standarde actuale a mâncărurilor românești; Cosmin Dragomir, jurnalist culinar și deținător al platformei GastroArt.ro, a publicat sute de articole și analize referitoare la gastronomia românească; Anda Becuț – Director Cercetare, Institutul Național pentru Cercetare și Formare Culturală. Predă din anul 2013 cursul ,,Antropologia practicilor culinare la Masterul de Antropologie”, Facultatea de Sociologie și Asistență Socială, Universitatea din București și a coordonat trei numere dedicate alimentației în revista International Review of Social Research; Tiberiu Cazacioc – este consultant în comunicare și marketing privind identitatea hranei, activist Slow Food și lider al grupului Slow Food București Valahia Gusturilor; Mircea Groza – cercetător, entnolog, culegător de rețete și termeni arhaici; Cezar Ioan – publisher Vinul.Ro; Simona Lazăr – antropolog culinar, autor al lucrării ,,Rețete alese pentru post și Crăciun” și coautoare a volumului ,,Rețete de Paști” ș.a.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302