Vinul întâlnește Arta la WineUp Fair in Transylvania 2017

Vinul întâlnește Arta la WineUp Fair in Transylvania 2017
person Horeca
access_time_filled

Cea de-a treia ediție WineUp Fair in Transylvania își deschide porțile pentru iubitorii vinului vineri, 24 martie, la Muzeul de Artă Cluj – Palatul Banffy. Timp de 3 zile WineUp Fair va transforma Clujul în gazda a numeroase evenimente care au în centrul vinul și arta: expoziții, masterclass-uri, degustări, cine gastronomice, concerte sau petreceri tematice.

wineup2017

“Enjoy Wine & Art!” este, de altfel, sloganul din acest an al celui mai important târg de vinuri din România, WineUp Fair in Transylvania. Una dintre schimbările majore în organizarea târgului este mutarea târgului într-o nouă locație, lucru care a permis și creșterea numărului de expozanți. 

în 2017 ne vedem la Palat! Una din schimbările majore în organizarea târgului WineUp este locația, mai precis am hotărât să ne mutăm la Muzeul de Artă Cluj-Napoca. Este o decizie care ne apropie mai mult de ideile noastre incipiente ale proiectelor ArtVinium și WineUp: să creăm un concept complex de asociere între cultura extraordinară a vinului și sferele creative ale Artei.

în acest an vom expune standurile producătorilor și importatorilor într-o clădire cu o istorie valoroasă și cu un “mise-en-place” extrem de ofertant: Palatul Banffy din centrul Clujului. Acest fapt ne permite să creștem și numărul expozanților WineUp Fair in Transylvania, astfel că peste 30 de reprezentanți ai industriei vinului din România și din străinătate vor participa la cea de-a treia ediție WineUp. Peste 300 de vinuri vor putea fi degustate la standurile producătorilor și importatorilor în cele trei zile ale târgului”, declară Ioana Bidian Micu, Managing Director ArtVinium și organizatorul WineUp Fair in Transylvania.

Lista de expozanți se compune din producători din România: Corcova Roy & Dâmboviceanu, Crama Gîrboiu, Crama Carastelec, Liliac, Gramma, Petro Vaselo, Crama La Salina, Avincis, Aurelia Vișinescu, Cramele Recaș, Crama Rătești, Crama Oprișor, Alira, Budureasca, Vitis Metamorfosis, Domeniul Vlădoi, Crama Hermeziu, Domeniul Bogdan, Crama Basilescu, Licorna Winehouse, Serve, Prince Știrbey, Crama Bauer, Villa Vinea, Cramele Halewood, Moșia Galicea Mare; producători din Republica Moldova: Gitana Winery, Chateau Vartely; importatori: Vinimondo, Moet&Hennessy, Tepaso.

expozantiwineup2017

Pe toată durata târgului va avea loc o expoziție de arte vizuale care are ca principal subiect de creație “Vița Vie”. Artiști contemporani recunoscuți și apreciați la nivel național și internațional își vor vernisa operele pentru a fi admirate în timp ce producătorii și importatorii invitați să participe la târg își vor pune în valoare propriile „opere de artă”: cele mai bune vinuri vor fi gustate la WineUp.

Nu doar artele vizuale se vor intercala în acest an cu târgul de vinuri WineUp, ci și muzica. în 25 martie, sâmbătă seara, organizatorii pregătesc un concert de excepție, susținut de către URMA, chiar în curtea Palatului, la care accesul se realizează pe baza biletului de intrare la WineUp.

Biletele se pot achiziționa la intrarea în târg sau online pe site-ul www.wineup.ro, valoarea biletului pentru o zi este de 50 lei sau 120 lei un abonament pentru 3 zile, iar odată cu finalizarea procedurii de achiziție veți avea propriul dumneavoastră badge de intrare personalizat. Validarea biletului se va face la Info Point, unde veți primi și paharul propriu de degustare, catalogul print al târgului.

WineUp Official Selection
23-24 martie

WineUp Official Selection, o evaluare de talie națională și internațională a unor probe selectate din gamele expozanților. Membrii juriului vor degusta vinurile producătorilor, vor face o evaluare argumentată, cu oferirea unui feedback corect despre calitatea vinurilor, raportul calitate-preț, previziuni și recomandări privind prezența acestor vinuri pe piața națională și internațională. Duminică standurile producătorilor vor fi semnalizate cu distincțiile WineUp Official Selection, astfel că vizitatorii vor putea degusta topul selecției oficiale realizate de juriul internațional.

WineUp Masterclass

WineUp Masterclass, WineUP education, două concepte care se bazează pe ideea de a transmite în mod dinamic și valoros din punct de vedere informațional cât mai multe cunoștințe din domeniul viti-vinicol care compun spectrul complet al artei vinului, susținute de specialiști recunoscuti la nivel național și internațional. Ne face o deosebită plăcere să îi invităm pe Essi Avellan MW, Elod Adam Wine Educator, Daniel Ercsey Wine Jurnalist să susțină masterclassurile în sala maestrului Tonitza a Muzeului de Artă,
Programul de masterclass-uri din acest an este unul extrem de valoros și ofertant, care pot să ofere experiențe deosebite.

Calendarul evenimentelor:

Sâmbătă 25.03:
10:00 – 12:00 – Calibrate your tasting skills with WINEUP® OFFICIAL SELECTION
Această întâlnire în a doua zi de târg este prima degustare a selecției oficiale WineUp după deliberarea juriului profesionist internațional. Participanții vor avea ocazia extraordinară de a-și evalua calitățile gustative și să se familiarizeze, în același timp, cu cea mai bună selecție de vinuri de la WineUp.

wineupmasterclass

12:00 – 14:00  Șerban Dâmboviceanu și Laurent Pfefferr: Corcova „gout du terroir” cu parfum de istorie
Anul acesta la masterclassul dedicat zonelor viticole din România, veți putea asculta întreaga povestea a singurei crame restaurate din regiunea Mehedinți, crama Prințului Bibescu și veți degusta vinurile produse aici Corcova și Catleya,  prezentate de către Șerban Dâmboviceanu și Laurent Pfeffer.

15:00 – 17:00 -Essi Avellan Master of Wine – „Only one quality, the finest” by Veuve Clicquot
întâlnirea cu Essi Avellan Master of Wine din Finlanda, una dintre cele mai importante personalități în industria șampaniei și a vinurilor spumante la nivel mondial, este o șansă unică să deveniți maeștri în arta înțelegerii și a degustării șampaniei și să aflați totul despre cea mai inovativă casă de șampanii înființată și condusă de către o femeie “Vaduva Clicquot”

Duminică 26.03:
12:00 – 14:00 – Elod Adam Wine Educator – Extreme viticultural regions! Extreme Wines!
Ce au în comun toate regiunile: Sussex, Etna, Mosel, Salta? Toate sunt zone extreme de cultivare a viței de vie și de obținere a vinurilor. O selecție de vinuri din aceste regiuni extreme, precum și alte informații fascinante, vor fi prezentate de către Elod Adam – Wine Educator.

15:00-17:00 – Oliver Bauer, Marco Feltrin, Laurent Pfeffer si Ghislain Moritz DOC, IG, vin varietal, clasificări sau garanții de calitate?
Cum alegem sau cum recomandăm un vin? Cât de importante sunt clasificarile: DOC denumire de origine controlată, IG indicație geografica, Vin Varietal? Ce reprezintă ele? 4 oenologi din 3 regiuni viticole din România ne vor ajuta să deslușim clasificările vinurilor conform legislației din România și legătura existentă cu calitatea vinului. Invațăm să citim etichete, discutăm și degustăm vinuri din toate categoriile de clasificare alături de 4 din cei mai renumiți oenologi din țară.

WineUp in the City
24-26 martie
Conceptul WineUp in the City a cucerit orașul! Vizitatorii WineUp își pot rezerva serile pentru momente deosebite tot în compania vinului și a atmosferei WineUp! Vă pregătim cine gastronomice cu Master of Wine, Wine Educator, întâlniri de networking, petreceri tematice, într-un cadru special, totul sub egida WineUp in the City. Rezervări și achiziții de bilete se pot face pe site-ul www.wineup.ro sau pe mail la office@artivinium.ro

Programul complet al evenimentelor:

Vineri 24/03
20:00 Italian flavors with Avincis Wines, Bistro Sorriso
20:30 Petro Vaselo Musical, Part I The Colours, Jaxx American Restaurant
21:00 Wine & Dine, Corcova & Via, Restaurant Via
21:00 Wine pairing, Livada Restaurant & Music Lounge
21:00 Essence of Kellerei Terlan, Hotel Meridian
21:00 Rich Mixology by Veuve Clicquot, Charlie Upstaris
21:00 Socializing Friday, Villa Sandi experience with Vinimondo, Chios Social Lounge

Sâmbătă 25/03
11:00-14:00 Happy Brunch at River Mills
20:30 Petro Vaselo Musical, Part II The vintage, Jaxx American Restaurant
21:00 URMA FOR STRINGS at WineUp – concert Urma, Muzeul de artă
21:00 Glamour Sparkling Dinner at Da Vinci, Restaurantul Da Vinci
21:00 Muse Affair Party by Recas, Charlie Upstairs

Duminică 26/03
11:00-14:00 Veuve Clicquot Brunch, 25th Downtown Flavours
20:30 Petro Vaselo Musical, Part III The Sparkling, Jaxx American Restaurant
21:00 There is life after wine, Charlie Upstairs
21:00 Bring Your Own Bottle – party final WineUp, Restaurantul Camino.

Parteneri principali WineUp Fair in Transylvania, ediția a III a: Selgros și Moët Hennessy

Pentru mai multe detalii intrați pe www.wineup.ro

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302