Nereguli multe depistate în industria ospitalităţii din România

Nereguli multe depistate în industria ospitalităţii din România
person Horeca
access_time_filled

omculupaControalele efectuate anul acesta în unitățile de cazare și de alimentație publică din România au scos la iveală nenumărate nereguli existente în industria ospitalității. Direcția de Control, Verificare și Monitorizare Turistică din cadrul Ministerului Turismului a efectuat peste 3000 de acțiuni de control în toată țara, anul acesta, verificând în total 4727 de unități de cazare, alimentație publică, firme de agrement și agenții de turism. Rezultatele nu sunt deloc îmbucurătoare.
Peste 1000 de avertismente, 243 de amenzi în valoare totală de 2.92 milioane lei, 51 de licențe de turism și certificate de clasificare ridicate.
„Ministerul Turismului și Dezvoltării Regionale a declanșat o amplă campanie la nivel național, în vederea îmbunătățirii calității serviciilor oferite turiștilor. Practic, acoperim tot ce înseamnă activitate turistică: de la unitățile de cazare și de alimentație publică, agenții de turism și până la firmele de agrement. Nu este o activitate sezonieră, ci poianabvpermanentă, pentru că la nivelul Ministerului nu dorim să avem o activitate doar în sezonul estival sau de iarnă. Sunt zone precum Predealul, Poiana Brașov sau Valea Prahovei care constituie o atracție turistică indiferent de sezon, iar patronii firmelor care activează în domeniul turistic trebuie să înțeleagă faptul că nu suntem dispuși să facem rabat de la normele legale, care impun anumite standarde la nivel european”, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului Turismului, Bogdan Oprea.
Statisticile centralizate la nivel central relevă faptul că există încă foarte multe nereguli în domeniul hotelier, de agrement și serviciile turistice. Județele unde au fost descoperite cele mai multe nereguli sunt: Constanța, Sibiu și Brașov. Potrivit ziarului Adevărul de Seară Sibiu, în acest județ au fost verificate 77 de unități, din care 42 de unități de calculcazare, 25 de alimentație publică, 5 baze de agrement și 5 agenții de turism. „În urma verificărilor au fost aplicate amenzi în valoare de 96.000 de lei și au fost date 17 avertismente. Vreau să specific că aceste controale vor fi efectuate în continuare”, a declarat purtătorul de cuvânt al MDRT.
În județul Brașov au fost efectuate 205 de controale, la 265 de firme, din care 114 unități de cazare, 91 de alimentație publică, 10 societăți de agrement și 50 de agenții de turism. În urma controalelor au fost date 13 amenzi în valoare de 87.400 lei, și au fost trimise 53 de avertismente unor societăți, pentru a intra în legalitate. Mai mult, s-a decis  retragerea licenței de funcționare a două agenții de turism.
Dincolo de cifre rămâne faptul cert că, indiferent de banii alocați promovării României ca destinație turistică, problemele de fond ale turismului românesc încă nu și-au găsit rezolvarea.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302