UE critica aspru aeroporturile europene

UE critica aspru aeroporturile europene
person Horeca
access_time_filled

UE critica aspru aeroporturile europene

Dupa ce Uniunea Europeana a criticat aspru aeroporturile europene, la sfarsitul lunii decembrie, pentru proasta gestionare a situatiei provocate de conditiile meteo nefavorabile, iata insa ca situatia nu se amelioreaza. Un adevarat scandal a izbucnit la Aeroportul Heathrow din Londra in ultimele zile. Lufthansa, cea mai mare companie din Europa dupa incasari, a anuntat ca se alatura Virgin Atlantic in ceea ce priveste cererea unor despagubiri pentru perioada in care cei de la British Airports Authority (BAA) – detinatorul aeroportului Heathrow din Londra-, l-au inchis din cauza caderilor masive de zapada.

iarna1_0bdf6af386

Miscarea Lufthansa a venit la o zi dupa ce Virgin a declarat ca nu va mai efectua plati catre Heathrow pana nu vor fi trasi la raspundere vinovatii pentru blocajul din decembrie si va fi prezentat un plan referitor la cum vor face fata cei de la Heathrow unui nou val de zapada.

Conducerea aeroportului a fost criticata dupa ce clientii au fost lasati sa doarma pe holurile aeroportului in perioada de Sarbatori, zborurile fiind anulate. Mai multe companii aeriene au acuzat de asemenea ca aeroportul nu a avut stocuri suficiente de degivrant pentru a mentine aeronavele in functiune pe piste, informeaza The Daily Mail.

Heathrow

Grupul german, Lufthansa, care impreuna cu subsidiara BMI, este al doilea cel mai mare client al Heathrow dupa British Airways, a declarat ca doreste ca autoritatile aeroportuare londoneze sa acopereze pierderile cauzate de inchiderea Heathrow. „Aeroportul ar trebui sa faca o oferta care sa compenseze intarzierea redeschiderii pistelor”, a declarat un purtator de cuvant al Lufthansa. BMI a refuzat sa spuna la cat estimeaza pierderile, dar British Airways a spus ca a pierdut 50 milioane de lire sterile, iar Virgin Atlantic 10 milioane de lire sterline in cele trei zile in care aeroportul a fost inchis.

heathrow_1791281c

Siministrul Transporturilor, Philip Hammond, a declarat ca este inacceptabil ca BAA, administratorul aeroportului Heathrow, sa nu fie sanctionat dupa ce traficul a fost perturbat cateva zile. Guvernul Marii Britanii pregateste o noua legislatie care ar prevedea amenzi mari pentru aeroporturile care afecteaza deplasarile pasagerilor, informeaza publicatia Sunday Times. „Trebuie sa primeasca o amenda pentru aceste disfunctionalitati”, a declarat Hammond, evocand riscul unor penalitati de zeci de milioane de lire.

Potrivit Administratiei aviatiei civile, in prezent aeroportul din Heathrow nu poate fi amendat. Compania care administreaza aeroportul londonez Heathrow a anuntat ca va declansa o ancheta in cazul haosului provocat de vremea nefavorabila, dupa anularea a sute de curse aeriene. „Comisia va stabili ce nu a functionat la Heathrow si va analiza capacitatea noastra de a ne pregati si de a reactiona mai eficient in cazul intemperiilor”, a declarat directorul general al BAA, Colin Matthews.

heathrow-airport-sign

Ninsori, blocaje pe strazi, sute de zboruri anulate si mii de oameni cu nervi la pamant, aceasta este pe scurt situatia in mai multe tari din centrul Europei, unde iarna grea a stricat planurile de vacanta a zeci de mii de oameni. Franta, Belgia, Germania si Marea Britanie au fost cele mai afectate. Comisarul pentru transport al UE, Siim Kallas, le-a cerut aeroporturilor, la mijlocul lunii decembrie, mai multa seriozitate in ceea ce priveste planificarea si le-a numit „veriga slaba” a infrastructurii. Sute de curse au fost anulate in ultima perioada si mii de oameni sunt blocati pe aeroporturi in conditii de disconfort grav.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302