UE interesată de regiunea Dunării

UE interesată de regiunea Dunării
person Horeca
access_time_filled

Strategia UE pentru regiunea Dunării adoptată de Comisia Europeană la sfârșitul anului trecut, a fost aprobată de miniștrii celor 27 state membre ale Uniunii Europene. Pregătirile pentru punerea în aplicare a strategiei sunt deja în curs de desfășurare. Aproximativ 200 de acțiuni prioritare vor contribui la dezvoltarea potențialului economic imens al regiunii și la îmbunătățirea condițiilor de mediu în regiune.

CE-danube

„Aprobarea de astăzi constituie o etapă importantă. De acum este responsabilitatea țărilor dunărene, a regiunilor și a părților implicate la fața locului să facă eforturi de punere în aplicare, activitate care ar trebui să înceapă cât mai curând posibil. Până în anul 2020, regiunea Dunării ar trebui să ofere locuitorilor săi o calitate a vieții ameliorată, mai multe oportunități economice, mai multe societăți inovatoare creatoare de locuri de muncă, un mediu îmbunătățit și schimburi culturale mai intense. Succesul în regiunea Dunării va contribui la prosperitatea Europei în ansamblul său”, a declarat comisarul pentru politica regională, care a participat la reuniunea din Luxemburg, Johannes Hahn.

CE Danube2

În regiunea Dunării locuiesc 100 de milioane de oameni, reprezentând o cincime din populația UE, astfel această regiune reprezintă un factor cheie pentru bunăstarea UE în ansamblu. Multe din problemele regiunii sunt de natură transfrontaliera: inundațiile, liniile de transport și energetice, protecția mediului și securitatea, toate necesită o abordare unitară.

Strategia vizează în principal 14 țări, dintre care opt sunt state membre UE (Germania, Austria, Ungaria, Republica Cehă, Republica Slovacă, Slovenia, Bulgaria și România), iar șase sunt țări nemembre (Croația, Serbia, Bosnia și Herțegovina, Muntenegru, Ucraina și Moldova).

CE Danube1

„Organizatiile reprezentând societatea civilă și companiile private sunt, de asemenea, implicate în punerea în aplicare a acțiunilor și proiectelor, precum și în atingerea unor obiective precise”, se mai arată în comunicatul Comisiei Europene.

Strategia se bazează pe o nouă metodă care are la bază o abordare „macro-regională”, urmând pașii strategiei UE pentru regiunea Mării Baltice. Noutatea metodei constă în modul în care aceasta reunește țări diferite în vederea cooperării pentru stabilirea obiectivelor, pentru alinierea fondurilor, precum și pentru a-și uni eforturile în vederea atingerii obiectivelor, Comisia urmând să joace un rol major în coordonare.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302