Un nou concept, certificate vinicole, winebonds

Un nou concept, certificate vinicole, winebonds
person Horeca
access_time_filled
Un nou concept, certificate vinicole, winebonds

gal-tibor-wineryUn celebru producator de vinuri unguresti, Gal Tibor Pinceszet, si-a anuntat recent planurile de a emite winebonduri, certificate ce pot fi considerate contracte futures pentru vinurile frantuzesti, traduse in ungureste, iar nobilul lichid serveste ca garantie pentru aceste bonduri. Altfel spus, este vorba despre o hartie care se converteste in vin. Podgoria Gal planuieste sa adune 10-15 milioane forinti (50.000 dolari) pentru a supravietui crizei economice care a redus consumul. Bondurile, fiecare in valoare de 100.000 forinti, pot fi rascumparate de detinatori in schimbul vinului mult mai scump in valoare de 150.000 de forinti in podgoriile din Ungaria: Szepsy, Gere Attila, Takler, Hernyak, Mikloscsabi, Bolyki, Grof Buttler, Gal Lajos si St. Andrea. La prima vedere, bonusul reprezinta 50% din valoarea certificatului. Desi, emiterea de bonduri este mica, analistii sustin ca acestea nu vor avea absolut nici un impact pe piata, ci vor servi principalului scop pentru care au fost emise, si anume pentru strangerea de capital si pentru promovarea calitatii vinurilor unguresti. in ultimii ani, consumul de vin din Ungaria s-a orientat in mod sistematic pe calitate, iar podgoriile mici, de familie au inflorit pana cand a lovit recesiunea. Piata ungara este mica, comparativ cu Franta, Spania, Australia si America de Sud, si costurile imense de marketing fac dificil patrunderea pe piata externa a vinurilor din podgoriile unguresti. Initiativa emiterii de bonduri vinicole este la inceput de drum si nu este nici pe-aproape de conceptul contractelor futures ale vinului de Bordeaux, dar daca vor avea succes, in viitor merita toata atentia celor care activeaza in acest domeniu.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302