Ana Hotels a închiriat hotelul Astoria din Eforie Nord

Ana Hotels a închiriat hotelul Astoria din Eforie Nord
person Horeca
access_time_filled

Compania hotelieră Ana Hotels, care deține șapte hoteluri în România, a închiriat pe trei ani hotelul de trei stele Astoria din stațiunea Eforie Nord companiei Marina Travel, care mai deține acțiuni la două hoteluri clasificate la o stea din această stațiune, informează Ziarul  Financiar.

astoria3

Mișcarea nu este surprinzătoare în condițiile în care în luna mai anul acesta, George Copos, proprietarul grupului Ana Hotels declara că „pe litoral nu există nicio șansă” și că a greșit când a investit pe litoral. Mai mult, el aprecia că ar vinde și „mâine” cu un milon de euro hotelurile de la mare.

Hotelul Astoria, construit în anii ’60 și renovat în 2003, operează 97 de camere. „Am închiriat de la Ana Hotels hotelul Astoria pentru că unul dintre cele două hoteluri pe care le avem pe litoral s-a închis. Plănuim să cumpărăm hotelul Astoria, am anunțat această intenție, dar încă nu am purtat discuții despre suma cu care am putea cumpăra hotelul”, a declarat Marius Cîrja, reprezentantul companiei Marina Travel, firmă deținută de Gheorghița Cîrja (95%), soția sa.

eforieastoria

Compania Marina Travel deține hotelul Putna din Eforie Nord, închis în prezent, și 50% din acțiunile hotelului Meteor, clasificat la o stea.
George Copos mai deține la mare, tot în Eforie Nord, hotelul de patru stele Europa, de la care așteaptă anul viitor venituri de 2,8 mil. euro. „Am bugetat pentru anul viitor la Ana Ho­tels venituri operaționale de 114,8 mil. lei (26 mil. euro) la cele șapte hoteluri”, a spus omul de afaceri. Anul trecut, cifra de afaceri a companiei Ana Hotels s-a ridicat la 97,2 mil. lei (23 mil. euro), iar veniturile totale erau de 113 mil. lei (26 mil.euro).

Portofoliul Ana Hotels cuprinde: hotelul de 5 stele Athenee Palace Hilton din Bucuresti, hotelul de 5 stele Crowne Plaza din București, hotelul Sport&Spa (4 stele) din stațiunea Poiana Brașov, hotelurile de 3 stele Poiana și Bradul din aceeași stațiune și hotelul de 4 stele Europa din stațiunea Eforie Nord.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302