Athenee Palace Hilton, din nou cel mai eco-friendly hotel din regiune

Athenee Palace Hilton, din nou cel mai eco-friendly hotel din regiune
person Horeca
access_time_filled

Angajații hotelului Athénée Palace Hilton din București au fost recompensați pentru performanța de a reduce consumul de energie la nivelul lanțului Hilton Worldwide, devansând pentru al doilea an consecutiv celelalte hoteluri Hilton din Regiunea Turcia, Europa Centrală și de Est. Dacă în 2010 Athénée Palace Hilton a fost desemnat câștigător în acest demers, toți angajații fiind recompensați pentru eforturile depuse cu câte o bicicletă, anul acesta fiecare angajat a primit câte un iPod Nano.

angajatihilton

Hotelul Athénée Palace Hilton București a primit premiile iPod Nano pe data de 24 Mai, ca urmare a reducerilor impresionante de 17% la energie electrica per cameră și 12,5% la consumul de apă. În total, în perioada 2009-2010, hotelul a realizat o reducere de 36% în energie și o reducere importantă în ceea ce privește consumul de apă, de peste 40%.
Hotelul a folosit programul LightStay de supervizare a consumului de energie Hilton Worldwide, care monitorizează în permanență consumurile de energie de la nivelul hotelului, ca măsură viabilă de reducere a consumurilor. Programul LightStay contorizează cantitățile de apă și energie folosite, precum și cantitatea de gunoi menajer și emisiile de carbon.
hiltonsearaAcest sistem se bazează pe măsurarea a peste 200 de indicatori din hotel precum seviciile de curățenie, folosirea responsabilă a hârtiei și reciclarea acesteia, cantitatea de gunoi menajer produsă, calitatea aerului și transportul.
„Ca măsuri importante de reducere a consumului pot fi amintite printre altele: One-flush policy – regula pentru curățarea toaletelor din camerele oaspeților care a ajutat foarte mult la reducerea volumului de apă menajeră și instalarea unor becuri speciale pentru consum redus de energie electrică la nivelul întregului hotel.
Linda Griffin, Managerul General al Athenee Palace Hilton Bucuresti, a declarat:  „Suntem încântați să fim unul din hotelurile câștigătoare ale acestei competiții. Premiul, ipod Nano reprezintă o recompensă pentru angajați, care vor să facă diferența în ceea ce privește protecția mediului. Este minunat că eforturile lor sunt recunoscute pentru al doilea an consecutiv.”
În ultimii cinci ani portofoliul Hilton Worldwide de hoteluri din Europa a economisit peste 136000 tone de CO2, echivalentul a 13000 de mașini scoase anual din uz, și destulă apă pentru a umple 340 de bazine olimpice, potrivit comunicatului trimis de Athenee Palace Hilton.
Simon Vincent, președintele pe Europa, a portofoliului Hilton Worldwide a declarat că HiltonWorldwide este primul multi-brand puternic din industria ospitalității care a făcut din sustenabilitate un standard de brand. „În permanență muncim pentru a îmbunătății aceste performanțe și odată cu acestea să avem rezultate deosebite în materie de reducere a consumurilor. Mă simt mândru să văd cât de implicați sunt angajații în acest demers și sunt conștient că aceștia au un rol crucial în strategia noastră de dezvoltare durabilă.”
Scopul Hilton Worldwide în privința sustenabilității este de a reduce emisiile de CO2, de a reduce consumul de energie și de gunoi menajer cu 20% și consumul de apă cu până la 10% până în 2014.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302