Sondaj: A crescut satisfacţia oaspeţilor hotelieri în România

Sondaj: A crescut satisfacţia oaspeţilor hotelieri în România
person Horeca
access_time_filled

Potrivit ultimului sondaj realizat de hotel.info, cele mai bune hoteluri din România în ceea ce privește raportul preț-servicii se găsesc în Timișoara, oraș urmat de Sibiu și de București. La nivel mondial, Tallin este noul lider de piață, potrivit aceluiași sondaj, Bucureștiul clasându-se aici pe locul 12, din 20 de capitale analizate. Hotel.info este un serviciu gratuit de rezervări hoteliere, care oferă peste 210.000 de hoteluri din întreaga lume pentru rezervări pe cale elecronică.

grafichotel

Sondajul arată că satisfacția oaspeților hotelieri privind raportul preț-servicii a crescut în Timișoara, Sibiu și București. Timișoara, al doilea mare oraș al țării, se află, pentru a doua oară pe locul 1. „Hotelierii din orașul de pe locul doi, Sibiu, și-au putut valorifica mai departe avansul față de hotelierii din București. Astfel, capitala României se află în continuare pe ultimul loc în topul 3 național”, se arată în comunicatul de presă hotel.info.
hotel_lobby_crop380wȘi Brașov a oferit, conform opiniei clienților hotel.info care fac rezervări, un raport preț-servicii îmbunătățit. Totuși, orașul denumit și „Salzburg al Transilvaniei” s-a clasat sub cele mai bune 3 orașe.
Oaspeții hotelieri au evaluat prin intermediul www.hotel.info hotelul la care au făcut rezervări după plecarea lor, pe baza unui sistem cu puncte (0 până la 10). Pe lângă criteriile precum calitatea camerei și amabilitatea personalului, s-a putut evalua aici și raportul preț-servicii.
Tallin, capitala culturală 2011, a obținut poziția de vârf la compararea metropolelor din întreaga lume. Capitala Estoniei, care a fermecat deja din primăvară cu o varietate de oferte culturale, și-a îmbunătățit poziția la evaluarea serviciilor hoteliere de 2 până la 5 stele, urcând trei locuri.
Clienții hotel.info care fac rezervări, au fost ceva mai puțin mulțumiți în comparație cu ultimul sondaj realizat de hotel.info, în ceea ce privește raportul preț-servicii. Hanoi s-a clasat totuși pe locu 2, fiind urmat de orașul Vilnius.
Chiar dacă oaspeții hotelieri din București s-au arătat ceva mai mulțumiți de serviciile oferite în raport cu prețul solicitat, capitala României a pierdut un loc față de clasamentul anterior, clasându-se de pe poziția 11 pe poziția 12. Motivul? În multe metropole, oaspeții au fost mai mulțumiți cu ceea ce li s-a oferit în hotel pentru suma achitată.
Orașelor Mexic și Luxemburg nu au mai intrat de data aceasta în top 20. Capitala finlandeză Helsinki și Seoul se află pe ultimele locuri în ceea ce privește raportul preț-servicii, în timp ce Roma, Paris și Moscova nu au intrat în top 20. Iată cum arată clasamentul capitalelor cu cele mai bune hoteluri, din punct de vedere al raportului preț-servicii:

grafic2hotel

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302