Complex hotelier românesc modernizat cu fonduri europene

Complex hotelier românesc modernizat cu fonduri europene
person Horeca
access_time_filled

Complexul hotelier Pietroasa din Buzău a fost redeschis oficial ieri în urma unui amplu proces de extindere și modernizare, proiectul fiind finanțat în cadrul Programului Operațional Regional ” Regio. Valoarea investiției se ridică la peste 13 milioane lei, din care 5,4 milioane reprezintă finanțare din fonduri europene nerambursabile. La inaugurarea complexului a participat și ministrul turismului, Cristian Petrescu.

petroasa3

Proiectul „Modernizarea și extinderea Complexului Hotelier Pietroasa Buzău” s-a desfășurat în perioada 3 martie 2010 ” 3 martie 2012. În cadrul proiectului a fost realizată o structură de cazare cu 30 de camere și 60 de locuri prin extinderea hotelului existent în regim de înălțime parter + mezanin + 6 etaje + penthouse. Dintre acestea 24 sunt camere duble și 6 sunt apartamente, toate fiind dotate la nivel de 4 stele. Proiectul a avut ca obiectiv specific creșterea contribuției turismului la dezvoltarea municipiului Buzău și a Regiunii de Sud-Est, și a creat 20 de noi locuri de muncă.

pietroasa4

Noua structură de cazare dispune pe lângă cele 24 de camere duble și 6 apartamente, de :
• sală de conferințe situată la etajul I în aripa nouă a hotelului cu o capacitate de 100 locuri, dotată cu aparatură modernă: instalație de sonorizare, videoproiectoare, ecrane de proiecție, televizoare, centru de traduceri, sistem de ventilație;
• centru SPA, situat la nivelul 7 în noua aripă a complexului hotelier dotat cu sală de fitness, dușuri emoționale, baie turcească și sală de relaxare;
• restaurant la parterul hotelului, cu o capacitate de 120 de locuri, ce poate asigura un loc plăcut pentru organizarea de evenimente.

pietroasa

Până la data de 20 aprilie a.c., în cadrul programului Regio au fost  încheiate la nivelul judetului 56 de contracte de finanțare, în valoare totală de 310,52 de milioane lei, din care 196,39 milioane de lei fonduri europene nerambursabile.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302