Complexul Blaxy se deschide oficial și în regim hotelier

Complexul Blaxy se deschide oficial și în regim hotelier
person Horeca
access_time_filled

Dezvoltatorii Blaxy Premium Resort & Hotel, primul resort de la Marea Neagră, din România, care oferă, începând cu anul 2015, posibilitatea achiziționării de apartamente în regim de proprietate periodică, anunță că, începând cu acest sezon, camerele pot fi închiriate și în regim hotelier. Decizia a venit ca urmare a numărului mare de solicitări primite în acest sens, în sezonul trecut, potrivit dezvoltatorilor.

blaxy2

“Numărul mare de solicitări primite în timpul sezonului trecut ne-a făcut ca anul acesta să reconsiderăm calendarul deschiderilor și să oferim și servicii hoteliere, pe lângă cele de proprietate privată. Anul trecut în vară, când era full sezon, veneau foarte mulți oameni și ne întrebau dacă avem camere libere și decizia a venit natural. Pentru a sprijini acest tip de servicii suntem consiliați de o echipă de specialiști în arta culinară și servicii de entertainment din Turcia, Elveția și Statele Unite, care pregătește meniul și programul de activități din cadrul resortului”, a declarat Liliana Filip, Director General Blaxy.

“Pe high season este o cerere destul de puternică pe zona aceasta de cazare, oamenii nu găsesc camere de la jumătatea lunii iulie până pe 20 august. Vestea pe care o aducem astăzi este că începând din acest sezon Blaxy se deschide în regim hotelier, că închiriem camere și în regim hotelier ”, a completat Marian Zamfir, Resort Manager.

în momentul de față, peste 3000 de persoane au achiziționat un apartament în regim de proprietate periodică la Blaxy, dar mai este loc de creștere pe acest segment. 

Blaxy Premium Resort&Hotel este un resort turistic construit pe o suprafață de 72.000 metri pătrați în zona localității 23 August, la câțiva kilometri de Olimp, de cetățeanul român de origine turcă Oguz Yilmaz, care a locuiește de peste 20 de ani în România (unde a derulat o serie de proiecte imobiliare). Lucrările de construcție au fost lansate în anul 2014, iar în 2015 a avut loc deschiderea oficială a complexului în sistem de proprietate periodică.

blaxy4

Din cele 7 tronsoane planificate cu un total de peste 900 de camere de tip studio (condo), dezvoltatorii complexului au inaugurat deja 3 tronsoane, cu un total de 540 de camere. Dintre acestea, o parte au fost deja contracte în regim de proprietate privată și o parte vor fi închiriate în regim hotelier începând cu sezonul 2016.

Proiectul cuprinde pe lângă cele 7 tronsoane proiectate și piscine exterioare pentru adulți și copii, restaurante, baruri, cluburi, zonă dedicată pentru copii, un teatru de vară de tip amfiteatru și o plajă privată de circa 10.000 metri pătrați. în maxim o lună va fi deschisă și o berărie mobilă în cadrul complexului și două beach baruri.

Până în prezent s-au investit în acest complex circa 30 de milioane de euro (lucrările fiind în derulare), urmând ca la finalizarea investiției (programată peste 3 ani) investiția să depășească 100 de milioane de euro. în plan sunt și construirea unui hotel de 5 stele, a unui centru de afaceri și a unei baze de sănătate și tratament.

Proiectul Blaxy este foarte amplu, sunt 7 tronsoane de P+10 etaje, urmează o clădire destinată unui centru de afaceri, cu săli de conferințe, săli de spectacole, cinematografe, intenționăm să avem sală de conferință de 1000 de locuri; știți că suferim cu toții în România de faptul că nu avem săli de conferințe cu o capacitate mai mare de 600 de persoane, noi avem în proiect una de 1000 de locuri; după clădirea centrului de business avem în proiect o clădire dedicată unui hotel de 5 stele, la parterul căruia va fi o bază de sănătate și tratament, deoarece avem apă termală și este păcat să nu o punem în valoare. Tot din punct de vedere al facilităților vor fi piscine, circa 8 piscine, va fi și o piscină olimpică, amfiteatrul pe care îl vedeți deja executat pe exterior, cu scenă unde vor avea loc concerte, spectacole; încercăm să facem programe artistice pe tot parcursul zilei. Noi restaurante se vor deschide la mezaninul celor 2 clădiri, deasupra spa-ului și a centrului de sănătate vor fi numai restaurante, care vor încerca să acopere toate specificurile de bucătărie. în complex veți mai vedea în afară de piscine, locuri de joacă, amfiteatru, berării, tot felul de spații amenajate pentru distracție, kids club, vor fi și magazine în incintă. Proiectul este foarte amplu, pe spatele clădirilor vor fi amenajate terenuri sportive. Complexul se întinde pe o suprafață de 72.000 metri pătrați„, a declarat Liliana Filip.

blaxy5

Potrivit lui Mihai Zamfir, managerul resortului, mai importante ca facilitățile sunt serviciile. “Pentru mine sunt importante serviciile. Degeaba ai un Mercedes și ți-l conduce cineva care habar n-are să conducă o mașină. Eu zic că serviciile o să fie punctul forte al acestui complex”, a declarat acesta, care a subliniat că cea mai mare problemă a turismului de pe litoral este lipsa zâmbetului.

Corina Martin, președintele Asociației Litoral – Delta Dunării a felicitat investitorii pentru curaj și a declarat că această investiție și acest concept de proprietate periodică, cunoscut în străinătate, ajută asociația să vândă mai bine destinația litoral pe plan extern. 

Este o provocare, un curaj fantastic să faci o asemenea investiție în România și pe litoral, în sudul litoralului, o zonă mai puțin promovată, dar care în ultimii ani se dezvoltă din ce în ce mai mult. Aici era nevoie și loc de dezvoltare și iată că se întâmplă. Vreau să mulțumesc și echipei de management a complexului, fără îndoială sunt cu toții profesioniști și vor contribui la imaginea acestui resort și acestui produs turistic nou pentru noi pe litoral și pentru noi în România.

Săptămâna trecută am deschis cu succes, spunem noi, sezonul pe litoral, am avut o premieră deja, deschiderea primului hotel tematic de pe litoral, acum vorbim de o nouă provocare. Pentru noi, proiectul Blaxy este un motiv de mândrie. Acest gen de resort este unic în România, dar iată el este pe litoral, nu într-o zonă de munte, nu într-o zonă de agroturism sau de balneo din România. Este pe litoral. Acest concept are o imagine foarte bună la nivel internațional. în România, el este mai puțin cunoscut, dar în străinătate oriunde vorbești de proprietate temporară, de time share, de acest gen de investiție, lucrurile merg mult mai ușor. Fără îndoială asta atrage un capital bun de imagine pentru noi pe litoralul românesc și pentru România. Este mai ușor să vindem pe piețe externe un asemenea produs și asta ne ajută pe noi Asociația Litoral și litoralul românesc să vindem mai bine destinația. Este o provocare pentru dumneavoastră și pentru noi să vă ajutăm să promovați această investiție. Este interesul nostru să facem asta, atragem mai ușor turiști străini. Vom fi alături de dumneavoastră”, a declarat Corina Martin.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302