Hotelurile și pensiunile de pe Valea Prahovei anunță grade de ocupare însemnate de Paște

Hotelurile și pensiunile de pe Valea Prahovei anunță grade de ocupare însemnate de Paște
person Horeca
access_time_filled
  • Sinaia și Bușteni, cele mai căutate stațiuni montane de Paște

Valea Prahovei este una din cele mai căutate destinații pentru celebrarea sărbătorilor de Paște și 1 Mai. Cu doar două zile înainte de startul acestei mini vacanțe, unitățile de cazare din zona montană a Prahovei anunță grade de ocupare însemnate.

în Sinaia și Bușteni, 80% din locurile de la hoteluri și pensiuni au fost deja ocupate, iar hotelierii, în ciuda condițiilor meteo incerte, sunt încrezători că numărul turiștilor va crește. în Azuga gradul de ocupare este de 65%, iar în Breaza și Câmpina acesta este de peste 50%. în toate aceste localități sunt însă hoteluri și pensiuni, foarte căutate, care au atins deja 100% gradul ocupare, potrivit Asociației pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului Prahova.  hotelsilva2

Ofertele speciale concepute de hotelieri pentru această perioadă a anului sunt grupate în jurul valorii de 550 lei de persoană pentru un pachet de 3 nopți cazare cu mic dejun și masa festivă din ziua de Paște. Tarife mai mici sunt practicate la hotelurile de 3 stele, spre exemplu în Azuga, unde pentru 3 nopți cazare cu pensiune completă tariful este de 425 lei persoană.

Valori mai ridicate se înregistrează la hotelurile de 5 stele, unde, în mod normal pentru acest standard, pachetele depășesc 850 lei de persoană. Prețuri medii sunt la unitățile de cazare de 4 stele care au ofertate tarife cuprinse între 540 și 618 lei de persoană.

în plus, în aceste tarife, hotelierii au inclus atât servicii gratuite cum ar fi ședințele de SPA cu masaje, wireless, saună și jacuzzi, cât și reduceri consistente de preț pentru accesul la sălile de bowling și biliard.

Pe de altă parte, gazdele au prevăzut pachetele turistice cu elemente menite să-i facă pe clienți să guste din plin bucuria vacanței. în noaptea de înviere turiștii sunt așteptați de la biserică cu ouă roșii, cozonac și vin roșu, iar în dimineța zilei de Paște, copiii concurează la o «vânătoare» de ouă roșii și de iepurași, pentru ca mai apoi, în seara zilei de 1 Mai și cei mici și cei mari să participe la lansări de lampioane.

Un alt element important al pachetelor este dejunul pascal, respectiv meniul acestuia, în care bucătarii introduc, pe lângă măiestria lor, produsele gastronomice tradiționale pentru aceste sărbători, pasca, friptura de miel și vinul de țară.

La fel ca și în anii trecuți, pe Valea Prahovei sunt așteptați la recepțiile hotelurilor și pensiunilor turistice, pentru a se caza și petrece mini vacanța de Paște și 1 Mai, în jur de 5000 de oaspeți veniți din toată țara.

Conform INS anul trecut, în luna aprilie, în Câmpina, Breaza, Sinaia, Bușteni și Azuga, în hotelurile și pensiunile turistice de aici s-au cazat un număr de 19.294 de turiști.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302