Cum pot hotelurile de pe litoral să atragă turiştii în extrasezon

Cum pot hotelurile de pe litoral să atragă turiştii în extrasezon
person Horeca
access_time_filled

Hotelurile de pe litoralul românesc au șansa să se umple de turiști și în extrasezon, cu ajutorul unui program care debutează pe 1 septembrie,  menit să vină în sprijinul acestora dar și al turiștilor care vor să petreacă câteva zile la prețuri acceptabile pe litoralul românesc.
hotelcuomÅ¢inând cont de puterea de cumpărare a turiștilor dar și de evoluția tarifelor, Federația Patronatelor din Turismul Românesc, Asociația Litoral-Delta Dunării și ANAT au lansat programul Litoralul pentru toți, care debuteză la 1 septembrie și durează până la mijloculul lunii octombrie. Cele 3 asociații au decis recent, în urma consultării cu proprietari de hoteluri de pe litoral, să semneze un Protocol de colaborare pentru unificarea programelor deja consacrate: O săptămână la mare și Litoralul pentru toți, ceea ce înseamnă utilizarea acelorași tarife si comisioane în vederea facilitării promovării și vânzării acestor programe către turiști.
Până acum s-au înscris în program 40 de hoteluri din toate stațiunile de pe litoral care pun la dispoziție un număr de aproximativ 6500 de locuri pe serie adică aproape 40.000 de turiști vor putea beneficia de locuri pe litoral la tarife reduse în cele șase serii ale programului.
marealbastraPrin programul Litoralul pentru Toți, turiștii beneficiază de 6 nopți de cazare pe litoral la prețuri reduse, după cum urmează: la hotelurile de 1 stea, 6 nopți de cazare fără mic dejun costă 179 lei, la hotelurile de 2 stele tariful este de 209 lei fără mic dejun, la hotelurile de 3 stele turiștii plătesc 249 lei fără mic dejun, iar la hotelurile de 4 și 5 stele tarifele sunt 439 lei, respectiv 549 lei, cu mic dejun inclus.

Biletele au fost puse în vânzare în agențiile de turism începând din 19 august si sunt foarte solicitate datorită tarifului mic și faptului că se adresează tuturor categoriilor de turiști, potrivit unui comunicat de presă emis de Federația Patronatelor din Turismul Românesc.
Hotelierii care au intrat deja în program spun că acesta este extrem de binevenit deoarece o dată cu sfârșitul lunii august gradul de ocupare la hotelurile de pe litoral scade semnificativ.
Directorul hotelului de 4 stele Royal din Constanța, Oprea Estera ne-a declarat că acest program îi ajută să aibă un grad de ocupare constant în extrasezon, atunci când turiștii de pe litoral se împuținează simțitor. Pentru hotel Royal sezonul de vară 2011 a fost unul bun, cu un grad de ocupare mediu de 80% dar și cu  multe zile în care hotelul s-a umplut până la refuz.
litoraltotiPentru extrasezon, directorul hotelului Royal estimează un grad de ocupare de 50-60%. Deși hotelul este dedicat segmentului business, și acesta suferă datorită faptului că pe litoralul românesc lipsesc alternativele de distracții.
Directorul hotelului Miraje din Eforie Nord, Florina Surghie crede că programul Litoralul pentru toți este binevenit atât pentru hotelieri, pentru turismul de pe litoral, cât și pentru turiștii aflați în căutarea unor prețuri cât mai mici.
Și pentru hotelul Miraje, 2011 a fost un an cu rezultate bune, înregistrând un grad mediu de ocupare de 80% iar pentru extrasezon conducerea hotelului se așteaptă la un grad mediu de ocupare de 50%.
Turistii care achiziționează programul Litoralul pentru toți beneficiază anul acesta și de un voucher de atracții litoral, oferit de Consiliul Județean Constanța, care asigură turiștilor o intrare gratuită la una dintre următoarele obiective turistice din Constanța : Muzeul de Istorie și Arheologie Constanța, Muzeul de Artă Populară Constanța, sau Acvariul Constanța.
Listele cu unitățile de cazare care sunt înscrise în program sunt afișate pe site-urile celor 3 asociații de turism și vor fi actualizate zilnic, înscrierile în program fiind deschise pentru hotelieri. 
Programul Litoralul pentru toți a fost lansat de Asociația Litoral – Delta Dunării în toamna anului 2007, bucurându-se de un impact pozitiv încă de la lansare – atât printre proprietarii de unități de cazare, agenții de turism, turiști cât și mass-media. 

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302