E oficial: Grupul Marriott deschide în 2012 cel mai înalt hotel din lume

E oficial: Grupul Marriott deschide în 2012 cel mai înalt hotel din lume
person Horeca
access_time_filled

Grupul hotelier Marriott International a anunțat oficial pe 8 februarie 2012 că anul acesta va inaugura cel mai înalt hotel din lume, în Dubai, sub brandul JW Marriott, hotel care va atinge un nou standard în materie de hoteluri de business. Cu o înălțime de 355 de metri și cu peste 1600 de camere, hotelul JW Marriott Marquis Dubai va fi cea mai înaltă clădire destinată în exclusivitate unui hotel, din lume.

tall4

Viitorul hotel este un simbol al renașterii Dubaiului și al importanței din ce în ce mai mare acordată acestui oraș de comunitatea de afaceri din întreaga lume, potrivit directorului general al hotelului, Rupprecht Queitsch. Pe lângă faptul că hotelul va servii turiștii de business din întreaga lume, acesta targetează segmentul MICE, care în prezent nu beneficiază în Dubai de un hotel care poate găzdui grupuri mai mari de 1000 de persoane. „Dubaiul este poziționat perfect pentru mediul de afaceri și în plus beneficiază de servicii excelente în ceea ce privește transportul aerian”, a mai declarat directorul hotelului.

dubainside

Potrivit acestuia, segmentul MICE din SUA, care va fi una din piețele cheie pentru noul JW Marriott Dubai, contribuie deja cu 106 miliarde dolari la PIB-ul țării, mai mult chiar decât sectorul producerii de mașini (care aduce doar 78 miliarde la PIB).
Viitorul hotel Marriott din Dubai, care se va deschide în semestrul 4 al acestui an, va avea pe lângă o gamă de 9 restaurante cu bucătării diferite, 5 lounge-uri și diferite spații de entertainment, 24 de săli de conferințe și un total de 5100 metri pătrați destinați organizărilor de evenimente.

inside3

În prezent, există 53 de hoteluri marca JW Marriott în 22 de țări, iar până în 2015 portofoliul va cuprinde 80 de proprietăți în 29 de țări.
În luna martie 2012 a fost inaugurat cu mare fast mult-așteptatul hotel Ritz Carlton din Hong Kong, China, care este în prezent cel mai înalt hotel de pe glob. Hotelul este situat la ultimele etaje ale celebrei clădiri International Commerce Center, înaltă de 488 de metri.
Bătălia pentru titlul de Cel mai înalt hotel din lume este acerbă: în 2014 se va deschide J-Hotel, care va avea o înălțime de 600 de metri.

Sursa: news.marriott.com

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302