Expedia cumpără peste 60% din acţiunile Trivago

Expedia cumpără peste 60% din acţiunile Trivago
person Horeca
access_time_filled

Expedia, una dintre cele mai mari companii de turism online din lume a anunțat oficial pe 21 decembrie că va achiziționa 61,6% din acțiunile Trivago, un motor de căutare german care se focusează pe hoteluri, pentru suma de 477 milioane de euro. Tranzacția se estimează că va fi finalizată în prima jumătate a anului 2013 și va permite companiei Expedia, Inc să își consolideze prezența în Europa.

Expedia

„Echipa Trivago a construit unul dintre cele mai mari, mai dinamice și mai cunoscute site-uri de călătorii din Europa, care gestionează anual peste 100 de milioane de căutări de hoteluri. Suntem încântați să adăugăm portofoliului Expedia un asemenea brand”, a declarat Președintele și CEO-ul Expedia, Dara Khosrowshahi.

Fondată cu șapte ani în urmă, Trivago a devenit rapid un site lider în căutarea de hoteluri, oferind rezultate extinse de căutare, cu peste 600.000 de unități de cazare pe 140 de site-uri de rezervare în peste 30 de țări și 23 de limbi. 

Reprezentanții Expedia au subliniat că Trivago ” care permite consumatorilor de turism să caute informații referitoare la prețuri hoteliere și la disponibilitatea camerelor de hotel ” și-a dublat veniturile în fiecare an începând cu 2008, iar în 2012 compania se estimează că va depăși 100 de milioane de euro în ceea ce privește veniturile nete.

trivago

 

„Suntem foarte încântați să ne alăturăm portofoliului Expedia, Inc și dornici să învățăm din experiența lor. Expedia a construit de-a lungul anilor unele dintre cele mai încredere branduri de călătorii din lume”, a declarat la rândul său, co-fondatorul trivago și Managing Director, Rolf Schromgens, care a adăugat că „Vom rămâne fideli misiunii companiei de a ajuta consumatorii de turism să găsească hotelul ideal, la cel mai avantajos tarif.”.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302