Interesul investitorilor pentru hoteluri rămâne puternic în Q1 din 2013

Interesul investitorilor pentru hoteluri rămâne puternic în Q1 din 2013
person Horeca
access_time_filled

Potrivit celui mai recent raport „Hotel Investor Sentiment Survey”, realizat de compania Jones Lang LaSalle Hotels, 40% dintre respodenți au declarat că activitatea lor investițională în următoarele 6 luni se va focusa pe achiziția de noi active, intențiile de achiziție focusându-se în special pe active din principalele orașe din Germania și din alte piețe-cheie din Europa, precum Londra, Varșovia, Viena, Amsterdam și Paris. 

„Rezultatele studiului indică faptul că încrederea în industria hotelieră persistă în ciuda problemelor economice din Europa”, a declarat Jon Hubbard, de la Jones Lang LaSalle Hotels.

tranzactiihoteluri

Atunci când vine vorba de cele mai căutate active în regiunea EMEA, rezultatele arată că 28,8% din respondenți sunt interesați de hoteluri upscale, interesul pentru aceste proprietăți fiind în creștere, comparativ cu ultimul studiu realizat de Jones Lang LaSalle Hotels, în luna mai a.c. Pe cealaltă parte, investitoriii arată un interes scăzut pentru hoteluri economice sau aparthoteluri. Totuși, merită remarcată, se arată în studiu, că piața hotelurilor de tip buget din Europa Centrală și de Est începe să atragă interesul investitorilor, lucru care reflectă oportunitățile atractive de dezvoltare a acestei nișe, pe această piață emergentă.

Rezultatele studiului mai arată că investitorii rămân optimiști în ceea ce privește activitatea tranzacțională pe termen scurt și mediu. Din cele 37 de orașe analizate în raport, 51% se așteaptă să înregistreze o creștere a performanței tranzacționale în următoarele 6 luni.

investitiiindustriahoteliera

„În timp ce investitorii rămân în general optimiști cu privire la activitatea tranzacțională, rezultatele arată o încredere mai scăzută în ceea ce privește activitatea tranzacționlă pe termen scurt din Europa de Sud, lucru care reflectă dificultățile pe care acele piețe le întâmpină în prezent. De exemplu, indicatorul RevPAR a început să scadă în anumite piețe precum Madrid, Lisabona sau Milano. Cele mai bune perspective pentru activitatea tranzacțională sunt în Munchen ” cea mai performantă piață hotelieră din Germania și o piață care merită urmărită în 2013″, a declarat Christoph Härle, CEO Continental Europe Jones Lang LaSalle Hotels.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302