Festivalul George Enescu aduce clienţi hotelurilor din Bucureşti

Festivalul George Enescu aduce clienţi hotelurilor din Bucureşti
person Horeca
access_time_filled

Piața hotelieră din Capitală va beneficia anul acesta de organizarea celebrului Festival George Enescu, care se va desfășura în perioada 1-25 septembrie 2011. Rezervările au început deja să apară, iar hotelierii pot ajunge să înregistreze chiar și o rată de ocupare de 100% în timpul Festivalului, mai ales dacă sunt poziționați în apropierea sălilor de concert. Potrivit dailybusiness, pentru ediția de anul acesta se estimează o creștere de circa 10% a numărului de turiști străini în București cu ocazia evenimentului.
enescu„Gradul de ocupare în acea perioadă (de desfășurare a Festivalului-n.r.) poate ajunge și la 100%, în special pentru hotelurile din apropierea Ateneului. Contează mult apropierea față de sălile de concert”, a declarat Mircea Vladu, manager al Prestige Tours.
Astfel, cu circa trei luni înainte de evenimet, hoteluri precum Howard-Johnson, Marriott și Epoque au început să înregistreze deja rezervări pentru perioada aferentă Festivalului (1-25 septembrie).
„Estimăm că în perioada septembrie-octombrie, gradul de ocupare în timpul săptămânii va ajunge în jur de 80%”, au declarat reprezentanții hotelului de patru stele Howard-Johnson Grand Plaza.
enescuhotelÎn același tip, managementul hotelului Epoque se așteaptă la o dublare a gradului de ocupare în lunile de toamnă, creștere susținută mai ales de Festivalul George Enescu. „Lunile septembrie, octombrie și noiembrie ne asteptăm să fie cele mai bune luni din 2011, cu un grad de ocupare de peste 70%”, a declarat Alex Oproiu, directorul general al companiei de dezvoltare al hotelului.
Potrivit acestuia, în prezent circa 30% din cele 45 de camere sunt deja rezervate pe fondul Festivalului.
În ceea ce privește numărul turiștilor străini, Mircea Vladu se așteaptă la o creștere de circa 10% față de ediția anterioară a evenimentului muzical care a atras circa 3.000 de străini.
Și Daniel Vasilescu, președintele Federației Patronatelor din Turismul Românesc, consideră că Festivalul a fost întotdeauna benefic pentru Capitală și hotelieri.

Sursa: dailybusiness.ro

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302