InterContinental Bucureşti sărbătoreşte 40 de ani

InterContinental Bucureşti sărbătoreşte 40 de ani
person Horeca
access_time_filled

Primul hotel de 5 stele construit în România, hotel InterContinental din București împlinește 40 de ani de la inaugurarea sa din luna mai 1971. Pentru a marca această aniversare, pe 28 și 29 Mai 2011, toți oaspeții și clienții hotelului vor beneficia de reduceri de 40% din prețurile de listă, la cazare și în restaurantele Corso și Modigliani,  precum și în barul Intermezzo.
Tot cu această ocazie, în holul hotelului va fi amenajată o mini-expoziție cu mobilier, fotografii, decupaje din revistele vremii și păreri ale oamenilor care au asistat la construcția și deschiderea hotelului din postura de angajați sau de constructori.
Istoria Hotelului InterContinental
interverdeIstoria primului hotel de 5 stele din România a început în anii ’60, când a sosit la București un reprezentant al companiei Cyrus Eaton Group. Cyrus Eaton a avut ideea construirii unui hotel InterContinental la București nevoit de împrejurări să înnopteze în holul unui hotel pentru că locurile de cazare erau limitate.
Hotelul a fost construit după un proiect al arhitecților români D. Hariton, Gheorghe Nădrag, I. Moscu și Romeo Belea. La proiect au lucrat constructori, ingineri și muncitori români, cu avizul reprezentanților lanțului hotelier InterContinental, clădirea fiind finalizată după trei ani, într-un timp record pentru acele vremuri.
InterContinental Bucuresti a fost la vremea deschiderii, dar și peste 25 de ani după aceea, cea mai înaltă clădire din România. Pentru aproape 30 de ani, Hotelul InterContinental a fost singurul hotel de cinci stele din România, care opera la standarde internaționale.
Imediat după deschiderea hotelului, pe aeroportul Otopeni a aterizat și prima cursa PanAm, operatorul aerian american fiind la vremea aceea deținătorul mărcii InterContinental.
InterContinental – „O școală de înaltă clasă pentru industria Ospitalității”
„Hotelul InterContinental a fost o școală de înaltă clasă pentru industria ospitalității din România. Primii angajati au fost trăinuiți în cadrul lanțului hotelier InterContinental, au învățat să lucreze dupa standarde înalte și i-au învățat la rândul lor pe cei mai tineri ce înseamnă sa fii profesionist într-un hotel de cinci stele”, a mai declarat George Opris.
La InterContinental a fost introdus pentru prima oară într-un hotel din România sistemul de mic dejun tip „buffet suedez”, dar și conceptul de „room service”.
Hotelul InterContinental, astăzi
InterContiInterContinental operează astăzi cu 257 de camere și apartamente renovate, dotate cu internet de mare viteză prin cablu și wireless.
Oaspeții care aleg Camerele Club au acces la Club InterContientnal Lounge. Renovat recent și decorat în stil contemporan, locul este deschis celor care își doresc un spatiu de lucru privat și exclusivist, în care să își invite partenerii de afaceri.
Faimoasei Săli Ronda, de la etajul 1 i s-au adaugat astăzi alte 12 locații în care se pot organiza evenimente: de la conferințe și petreceri de companii, până la evenimente private. Sala Fortuna de la Etajul 21, înlocuiește celebrul Restaurant Balada. Cu terase și lumină naturală, cu decor clasic sau contemporan, sălile Rapsodia, Opera, Opereta, Hora și Simfonia sunt locuri in care echipa InterContinental organizeaza diverse evenimente.
Braseria și Terasa Corso, Restaurantul Modigliani și Barul Intermezzo sunt locuri în care oaspeții pot descoperi deliciile bucătăriei românești, alături de specialitățile internaționale. La etajul 22, functioneaza centrul de sănătate, cu piscină interioră și terasă, sală de fitness, saună, jacuzzi și bar.
Hotelul InterContinental București este operat sub contract de management de lanțul InterContinental Hotels Group.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302