FIHR a marcat 30 ani de activitate în industria ospitalității din România

FIHR a marcat 30 ani de activitate în industria ospitalității din România
person Horeca
access_time_filled

Federația Industriei Hoteliere din România (FIHR) a marcat în data de 20 februarie a.c. 30 de ani de activitate, printr-un eveniment aniversar care a avut loc la Athenee Palace Hilton (București), la care au participat 180 de oameni din întreaga țară. Evenimentul a reunit oficialități centrale și locale, organizații naționale și regionale din turismul românesc, hotelieri din București și din țară, membri afiliați FIHR, sponsori și parteneri.

FIHR reprezintă industria hotelieră din România de 3 decenii

FIHR este prima organizație patronală din turismul românesc și cea mai reprezentativă din industria hotelieră, prin cifra de afaceri și numărul de angajați, reunind 4 din top 5 companii hoteliere din România după cifra de afaceri, fiind prezentă la nivel național în 30 de orașe și cumulând 9.686 camere în hotelurile membre.

fihreveniment30ani

FIHR reprezintă interesele hotelierilor din România și a avut încă de la înființare, din 1990, un dialog permanent cu autoritățile publice centrale, obținând importante facilități pentru industria ospitalității românești.

Promovăm turismul românesc și participăm activ la dezvoltarea industriei și a educației profesionale prin parteneriate strategice la nivel național și internațional. Suntem un partener onest, cu valori sănătoase, și care își dorește ca prin dialog să găsească soluțiile corecte pentru prezentul și viitorul turismului românesc” a declarat Otilia Demian – Secretar General FIHR.

FIHR este afiliată la Confederația Patronală Concordia, o confederație patronală reprezentativă pentru mediul de afaceri din România, reunind cele mai puternice federații sectoriale din economia românească și cuprinzând 7 din primele 10 companii după numărul de angajați și cifra de afaceri. Concordia este singură confederație patronală românească afiliată la Internațional Organization of Employers și BusinessEurope.

Cu ocazia evenimentului aniversar au fost decernate plachete de recunoștință pentru susținerea primei organizații din turismul românesc membrilor fondatori și Ex-Președinților FIHR prezenți la eveniment: Paul Mărășoiu – Fondator FIHR, Adrian Zaharia – Fondator FIHR, George Turnă – Fondator FIHR, Mihail Acatrinei – Fondator & Trezorier FIHR, Radu Enache – Ex-Președinte FIHR și Mihai Rânjită – Fondator și Ex-Secretar General FIHR.

De asemenea, în cadrul evenimentului a fost difuzat un mesaj video din partea Președintelui HOTREC (Confederația Asociațiilor Naționale de Hoteluri, Restaurante, Baruri, Café și asimilate din Uniunea Europeană) – Jens Zimmer Christensen, iar pe scenă au luat cuvântul Ludovic Orban – Premierul României, Răzvan Pîrjol – Secretar de Stat pentru Turism, Iuliana Tasie – General Manager Ana Hotels Europa Eforie Nord, Steven van Groningen – Președinte Confederația Patronală Concordia și Ray Iunius – CEO Winsedswiss Education Group si profesor la Universitatea din Lausanne.

aniversarefihr30ani

Evenimentul a fost deschis de Călin Ile, Președintele Federației Industriei Hoteliere din România.

Astăzi avem ocazia să vedem adevărata față a turismului românesc, o față încrezătoare, elegantă, una pe care să vă puteți baza. Suntem onorați să  facem parte din industria ospitalității, o industrie o zâmbetelor, a fericirii, o industrie pe care împreună o facem să fie din ce in ce mai apreciată și mai performantă.”, a declarat acesta.

Călin Ile a punctat faptul că FIHR își aduce o contribuție pozitivă asupra turiștilor, hotelierilor și antreprenorilor, fiind un motor al industriei ospitalității din România.

Suntem mândri de ceea ce facem și suntem convinși că împreună putem aduce impactul de care are nevoie turismul românesc pentru a performa. Alături de hotelierii din România, mergem înainte cu încredere!”, a declarat Președintele FIHR.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302