FPTR solicită ANT și o listă cu hotelurile și restaurantele, după modelul celei cu agențiile de turism

FPTR solicită ANT și o listă cu hotelurile și restaurantele, după modelul celei cu agențiile de turism
person Horeca
access_time_filled

listahorecaFederația Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR), cea mai importantă organizație patronală din industria autohtonă a ospitalității, felicită Autoritatea Națională pentru Turism (ANT) pentru modul în care a gestionat în ultima perioadă situația agențiilor de turism care nu aveau asigurare și îi cere să continue acțiunea de curățare a pieței de turism și cu hotelurile și restaurantele.  

FPTR felicită ANT că a început curățarea pieței de turism, măsură pe care hotelierii au solicitat-o de mult timp și care a devenit absolut necesară în contextul evenimentelor cu impact negativ asupra pieței vacantelor din această vară. în contextul actual, hotelierii vor fi mult mai atenți cu ce agenții de turism vor colabora pe viitor, mai ales că, spre stupoarea acestora, aproape 40 de agenții dintre cele care și-au pierdut licența erau membre ANAT, subliniază reprezentanții Federației.

FPTR consideră că această măsură trebuie aplicată și în cazul hotelurilor și al restaurantelor pentru ca industria turismului să funcționeze corect, transparent și în favoarea clientului final, într-un climat echilibrat. Ca și în cazul agențiilor, și hotelierii sau operatorii de restaurante trebuie să înțeleagă că este în avantajul lor să aibă toate actele în regulă, chiar dacă legislația este stufoasă și neprietenoasă.

Este nevoie de o listă completă cu hotelurile, unde să apară nu doar clasificarea, ci și societatea de care aparție unitatea și de unde turistul să poată afla dacă respectiva structură este sau nu sezonieră. O astfel de listă este utilă și în cazul restaurantelor, de unde atât clienții, cât și partenerii, să poată afla toate informațiile de care au nevoie.

FPTR este singura organizație reprezentativă la nivel de sector de activitate din turism, reprezentând angajatori a peste 33.000 de salariați, membrii FPTR având o cifră de afaceri cumulată de peste 5 miliarde de euro.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302