Hotelul din Cetatea Oradea și-a deschis porțile

Hotelul din Cetatea Oradea și-a deschis porțile
person Horeca
access_time_filled

hotelcetateoradea2Hotelul din incinta Cetății Oradea și-a deschis oficial porțile pe 14 septembrie, în prezența reprezentanților Primăriei Oradea și a firmei S.C POD SERV COM S.R.L, cea care a luat în administrare hotelul din Cetatea Oradea pe o perioadă de 5 ani. Hotelul a fost reabilitat cu fonduri europene. 

Hotelul a fost reabilitat pe fonduri europene. El face parte din proiectul „Reabilitarea și refuncționalizarea Corpurilor B, C, D și E din Cetatea Oradea în vederea introducerii în circuitul turistic. Cetatea Oradea, Centru Multicultural și Multiconfesional – Etapa II”. Suma lunară pe care administratorul hotelului o plătește nu reprezintă o chirie, ci o contribuție la cheltuielile de administrare ale Cetății Oradea„, a spus doamna Gabriela Arghiroiu, șef Serviciu Management Cetatea Oradea.

Aceasta a precizat că deschiderea acestui hotel este binevenită, cu atât mai mult cu cât în ultimele luni a existat o creștere semnificativă a numărului de turiști, în luna august peste 5000 de turiști vizitând Cetatea.

Contractul de administrare între Primăria Oradea și S.C POD SERV COM S.R.L a fost semnat pe data de 10 august 2016, pe o perioadă de 5 ani, perioadă în care administratorul nu va schimba destinația spațiului atribuit.

Pentru noi, preluarea în administrare a acestui hotel a fost o provocare. Eu îmi doresc promovarea turismului bihorean, alături de APTOR participăm la toate târgurile unde promovăm și Cetatea Oradea, care trebuie să devină un important reper turistic. Deoarece în Băile Felix vin turiști din foarte multe zone, ne dorim să îi atragem pe cât mai mulți aici, în Cetate, dar pentru asta trebuie să avem aici cât mai multe programe și evenimente. Vizitatorii trebuie să știe că atmosfera din Cetatea Oradea este foarte plăcută, că este o zonă liniștită și foarte aproape de centrul orașului.„, a declarat Jean Podilă, director S.C POD SERV COM S.R.L și membru în Asociația pentru Promovarea Turismului din Oradea și Regiune (APTOR).

hotelcetateslide

Per total, Hotelul Cetății are o suprafață de 1440 mp și este format din Corpul D cu 11 camere și Corpul E cu 6 camere. Totodată, hotelul dispune de 80 mp de terasă, spațiu tehnic la subsol, spațiu de preparare și servire a micului dejun, cafe bar și depozite, dar și 2 săli de conferințe. Administratorul hotelului va pune la dispoziția Municipiului Oradea, cu titlu gratuit, un număr de 3 camere în vederea cazării artiștilor cu care Primăria are parteneriate de colaborare.

Reprezentanții Primăriei au precizat că în curând urmează să fie organizate licitații pentru a se amenaja în Cetatea Oradea trei cafenele, o cofetărie, două restaurante, o brutărie și o vinotecă.

Directorul hotelului, Adrian Martin, a declarat la rândul său: “(…) Ne dorim ca aceasta să fie prima locație exterioară pentru turiștii care vin în Băile Felix. Prețurile sunt de 30 euro pentru o cameră single, 35 euro pentru o cameră dublă și 50 de euro pentru un apartament, toate cu mic dejun inclus. Camera cu cea mai mică suprafață este de 20,5 mp, asta în condițiile în care suprafața camerelor la un hotel de 4 stele trebuie să fie de minim 18 mp„.

Totodată, în cadrul conferinței de presă s-a anunțat că, începând cu 1 ianuarie 2017, în Cetatea Oradea se va deschide și o Casă a căsătoriilor, care va contribui la creșterea numărului de vizitatori.

Mai multe despre Hotel Cetate puteți citi AICI.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302