Grupul hotelier Danubius a adus 43.000 de turiști la Sovata în 2015

Grupul hotelier Danubius a adus 43.000 de turiști la Sovata în 2015
person Horeca
access_time_filled
Grupul hotelier Danubius Sovata43.000 de turiști au trecut în 2015 pragul celor trei hoteluri aflate în portofoliul grupului hotelier Danubius Sovata. Dintre aceștia peste 32.000 au fost români și 12.000 turiști străini. Ei au generat o cifră de afaceri de 36 milioane de RON, în creștere cu 20% față de 2014, a anunțat compania.

Complexul turistic deținut de Danubius Hotels Group este format din hotelul Danubius Health Spa Resort Sovata****, Danubius Health Spa Resort Brădet **** și Hotel Făget**. Cele 3 hoteluri sunt parte a unui complex unitar, care pune la dispoziția turiștilor un total de aproape 400 camere duble (800 de locuri de cazare).

Cum arată turistul care alege Sovata? „Clientul spa poate să fie client de weekend, care vine din orașele mari ale țării, sau poate să fie o mamă sau un tată care vine împreună cu familia la relaxare și a ales hotelul nostru pentru spa. Turiștii români petrec 3 – 4 zile la noi, pe când turiștii străini vin de obicei pentru minim o săptămână la spa. în timpul verii, spa-ul nu are atât de mare importanță fiindcă turiștii cazați la noi beneficiază de intrare liberă la ștrandurile Lacul Ursu și lacul Aluniș. Turiștii care vin la Sovata sunt atrași de apă atât în timpul verii, cât și iarna. Apa din lacurile sărate îi atrage vara, iar apa din piscine iarna. Faptul că la centrul spa se poate face baie în apa sărată din lacul Ursu pe tot timpul anului conferă hotelurilor o atractivitate deosebită”, consideră Erik Szoboszlai, Director de Vânzări la Danubius Health Spa Resort Sovata.

în perioada 2013-2014, Grupul Danubius a investit în România 7 milioane de Euro în realizarea unui upgrade spectaculos al hotelului Brădet** devenit acum Danubius Health Spa Resort Brădet**** care a câștigat 2* și care a intrat astfel în categoria hotelurilor de 4* Superior.

în ceea ce privește viitorul, sunt vizate noi investiții care vor consta în renovarea Hotelului Făget**, și construcția unei piscine exterioare, precum și amenajări ale ștrandului Lacul Ursu.

Grupul Danubius Sovata

în România, Grupul Danubius crede în turismul medical și zona de spa medical.

Puterea de vindecare a zonei, a Lacului Ursu și a nămolului binefăcător este uluitoare. Obiectivul nostru? Să ajutăm oamenii să se vindece și să fie mai sănătoși. De aceea, punem la dispoziția turiștilor pachete de cazare și tratament cu beneficii extinse, de la eliminarea stresului la tratarea infertilității, a alergiilor și a altor afecțiuni”, afirmă Andrei Rusu, Directorul administrativ al hotelurilor din Sovata.

Cele 3 hoteluri ale Grupului Danubius se află la mai puțin de 200 de metri de Lacul Ursu, singurul lac heliotermal din Europa. Salinitate sa ridicată i-a adus supranumele de Marea Moartă a Transilvaniei.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302