Hotelul InterContinental, în Topul Firmelor din București realizat de CCIB

Hotelul InterContinental, în Topul Firmelor din București realizat de CCIB
person Horeca
access_time_filled

hotelintercontinentalpremiatccibHotelul InterContinental București a câștigat Premiul I la Secția Turism, Categoria întreprinderi mijlocii, din cadrul celei de-a 24-a ediții a Topului Firmelor din Capitală, organizat de Camera de Comerț și Industrie a Municipiului Bucuresti (CCIB). 

O noutate față de edițiile precedente ale Topului Firmelor din București o constituie faptul că anul acesta au fost premiate în cadrul unei secțiuni separate companiile ce activează în turism.

Salutăm inițiativa Camerei de Comerț de a premia separat companiile care activează în turism în București, pentru că acest sector de activitate s-a dezvoltat spectaculos în ultimii ani. Suntem foarte mândri de acest premiu, pentru că ne sunt recunoscute performanțele economice din anul 2016, topul fiind construit pe baza datelor financiare depuse la Ministerul Finanțelor Publice. Nu am fi ajuns aici fără sprijinul și aprecierea oaspeților și a partenerilor noștri, fără pasiunea și dăruirea colegilor noștri de a oferi oaspeților servicii de calitate„, a spus Lior Bebera, Director General al InterContinental București.

Anul trecut, Hotelul InterContinental Bucuresti a raportat o cifră de afaceri de 12 milioane de Euro, 65% din venituri provenind din cazare și 35% din organizarea de evenimente și restaurant.

Despre Topul Firmelor din București

Topul Firmelor din București este un eveniment de referință pentru viața economică a Capitalei, care își propune să evidențieze cei mai performanți operatori economici cu sediul social pe raza primului oraș al țării.

Laureații topului au fost stabiliți conform unei metodologii severe și complexe, aplicate unitar la nivelul întregului sistem cameral. în stabilirea clasamentelor finale au fost luați în calcul indicatori precum: cifra de afaceri netă, profitul din exploatare, rata profitului din exploatare, eficiența utilizării resurselor umane și eficiența utilizării capitalului angajat, calculați în baza a 16 elemente extrase din situațiile financiare depuse de companii la Ministerul Finanțelor Publice și la Oficiul Național al Registrului Comerțului.

în ceea ce privește structura pe domenii de activitate, cele mai multe companii premiate activează în domeniul serviciilor (2.348 firme, 34% din total), fiind urmate de firmele din domeniul comerțului (1.923 de companii, 28% din total) și de cele cu profil industrial (1.396 firme, 20% din total). în clasamentul întocmit de CCIB, o pondere de 6% revine construcțiilor (407 firme laureate) și cercetării, dezvoltării și inovării (390 entități premiate). 4% dintre companiile laureate, respectiv 242, provin din turism, în timp ce 2% (134 companii) activează în agricultură, silvicultură și pescuit.

în vederea realizării unui clasament cât mai obiectiv, în cadrul fiecărei grupe au fost premiate companiile pe cinci clase de mărime: întreprinderi foarte mari, mari, mijlocii, mici și microîntreprinderi.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302