Hotelurile sunt aşteptate în programul “Înscrieri Timpurii 2012”

Hotelurile sunt aşteptate în programul “Înscrieri Timpurii 2012”
person Horeca
access_time_filled

49 de hoteluri și pensiuni din 13 stațiuni românești s-au înscris până în prezent la programul „Înscrieri Timpurii” 2012, care a demarat pe 29 ianuarie a.c. Derulat de Asociația Națională a Agențiilor de Turism (ANAT), programul își propune să stimuleze turismul intern, oferind beneficii atât hotelierilor, cât și turiștilor, care beneficiază de reduceri de până la 30% la vacanțele pe litoral dar și în diferite stațiuni din țară.
Ce avantaje aduce acest program hotelierilor care se înscriu în program? Hotelurile încasează în avans sume considerabile, integral, cu mult timp înainte de desfășurarea sejurului. „Înscrierile timpurii ajută proprietarii de hoteluri să evite credite cu dobânzi costisitoare și elimină în același timp riscul neacordării liniei de credit pentru finanțare la început de sezon. europa1Odată vândut biletul, turistul nu se mai poate răzgândi, pentru că aceste vânzări au conditii speciale”, ne declara presedintele ANAT, Corina Martin, la ediția de anul trecut a acestui program. Unul dintre cele mai mari beneficii ale programului – de natură a stimula interesul turistului, încurajând vânzările – este promovarea gratuită a hotelului, la nivel național și crearea unui flux de turiști către hotelurile participante în special și către stațiuni în general.
„Desi la lansare a fost primit cu opoziție si neîncredere de hotelieri, criza a dovedit că mecanismul acordării de reduceri pentru înscrieri timpurii, în avans, a permis hotelierilor o gestiune mai bună a încasărilor, a fluxurilor de rezervări, a avansurilor încasate. Turistul obține cele mai avantajoase tarife pentru vacanța dorită, în timp ce operatorii, grație vânzărilor ce produc lichidități în extrasezon, prin încasări integrale și în avans ale biletelor, generează oferte deosebit de atractive. Este o situație de win-win pentru toți partenerii implicați„, ne-a mai declarat președintele ANAT, Corina Martin.
Turiștii care își rezervă un bilet în perioada 29 ianuarie -31 martie 2012 pot beneficia astfel de reduceri substanțiale. Biletul de vacanță poate fi cumpărat numai cu plata integrală, prin intermediul agențiilor de turism membre ANAT din întreaga țară. Orice modificare a rezervării anulează reducerea.

iaki

Programul promoțional „Înscrieri Timpurii” a fost lansat în anul 2005 de câteva agenții de turism touroperatoare. Patronatul ANAT își aduce contribuția începând cu anul 2009, împreună cu celelalte patronate și federații din turismul românesc, lansând oficial programul „Înscrieri Timpurii” pentru litoral.
în 2009, deși a fost lansat exclusiv pentru litoral, programul s-a extins, colaborând cu unități de cazare din stațiuni montane, balneare, Delta Dunării și din alte zone cu caracter turistic. Au aderat la „Înscrieri Timpurii” peste 100 de unități de cazare din 9 stațiuni de pe litoral și 14 din țară, împreună cu 150 de agenții de turism. Peste 30.000 de turiști s-au bucurat de oferta programului, constituind o pondere de 7% din totalul vânzărilor de sezon. În anul 2010, programul „Înscrieri timpurii” a fost extins la nivel național.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302