Primul tren-hotel din România a fost inaugurat în Maramureş

Primul tren-hotel din România a fost inaugurat în Maramureş
person Horeca
access_time_filled

Primul tren-hotel din România, „Carpathia Express”, a fost inaugurat pe 13 mai, în gara Vișeul de Sus, din Maramureș. Trenul-hotel este singurul de acest fel din țară și este format dintr-o locomotivă-monument, un vagon-restaurant și două vagoane de dormit.
vagonrestaurantPotrivit reprezentanților „Carpathia Express”, hotelul se situează undeva între două și trei stele, însă experiențele pe care turiștii le pot trăi aici sunt mult mai valoroase. „Dacă ar fi să calculăm după confort, aș spune că hotelul este de două spre trei stele. Dacă ar fi să ne luăm după experiența trăită, este de patru spre cinci stele”, a explicat Ioana Coman-Karlstetter, marketing manager al hotelului.
compartimenteTrenul este format dintr-un vagon restaurant și două vagoane de dormit, care au fost aduse din Slovacia și au fost recondiționate, fără a se modifica nimic la ele. Astfel, vagoanele păstrează elementele originale, creând o atmosferă deosebită, iar în vagonul restaurant, turiștii pot servi o cină romantică la lumina lumânărilor, ascultând muzică live. Vagonul-restaurant are o capacitate de 44 de locuri.
Trenul-hotel dispune și de 20 de compartimente de dormit, „dotate cu tot ce este necesar pentru confortul dumneavoastră. Un compartiment oferă două locuri de dormit. În cazuri excepționale, pentru o familie cu un copil mic, se poate folosi și al treilea pat. În fiecare compartiment este o chiuvetă, un dulăpior cu oglindă, o garderobă și loc suficient pentru bagaje”, se arată pe site-ul Carpathia Express.

trenexterior

Trenul-hotel a fost amenajat cu ajutorul unei fundații elvețiene „Hilfe fur die Wassertalbahn” (Sprijin pentru Calea Ferată de pe Valea Vaserului), preocupată de salvarea liniilor ferate monument. „Ideea deschiderii acestui tren-hotel a apărut membrilor fundației elvețiane, care au ca țel principal salvarea căii ferate de pe Valea Vaserului, prin dragostea lor față de locomotiva cu aburi”, a declarat Andreas Karlstetter, proprietarul hotelului.
CinaromanticaPrețul unui pachet de bază „Mocănița”, care include o cină în vagonul-restaurant, dejun, cazare pe o noapte și o călătorie cu Mocanița, este de 149 de lei de persoană. Pachetul extins, care include două nopți de cazare este de 199 de lei de persoană. Ambele pachete sunt valabile dacă se cumpără pentru câte două persoane. Prețurile pentru o singură persoană sunt de 159, respectiv 209 lei.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302