Proiect inedit adresat profesioniştilor din domeniul construcţiilor verzi

Proiect inedit adresat profesioniştilor din domeniul construcţiilor verzi
person Horeca
access_time_filled

România, Franța, Germania, Spania, Italia și Lituania implementează începând cu anul 2012 platforma europeană Construction21.eu, dedicată profesioniștilor care activează în domeniul construcțiilor sustenabile: ingineri, arhitecți, proprietari, dezvoltatori, companii care au dezvoltat și implementat produse inovative, organizații verzi, autorități ș.a. Proiectul este susținut de Uniunea Europeană, prin intermediul programului „Intelligent Energy Europe” (IEE) și are ca obiectiv accelerarea răspândirii practicilor verzi în construcții. În următorii 5 ani toate țările membre UE vor implementa acest proiect inovator.

greenconstruction

Ce este platforma Construction21.eu?
Este un instrument de socializare și o platformă special concepută pentru a conduce tranziția pieței construcțiilor către un viitor sustenabil, prin îmbunătățirea semnificativă a modului de proiectare, construire și folosire a clădirilor. Platforma este accesibilă specialiștilor din luna martie 2012, însă lansarea oficială la nivel internațional va avea loc în perioada 19-20 iunie 2012, la Stuttgart.
Pentru a atinge obiectivele stabilite la nivel european în ceea ce privește eficiența energetică și emisiile de CO2, este nevoie de o schimbare completă a practicilor din domeniul construcțiilor. Construction21 a luat naștere cu scopul de a ajuta specialiștii din domeniu să dezvolte modalități noi de construcție în întreaga Europă, potrivit unui comunicat emis de Consiliul Român pentru Clădiri Verzi.

cc21

Construction21 este o rețea de colaborare dedicată tuturor practicanților în construcții: ingineri, arhitecți, proprietari, dezvoltatori, manageri de facilități sau active, avocați, auditori energetici, companii care au dezvoltat și implementat produse inovative, organizații verzi sau organizații din domeniul construcțiilor, academicieni, autoritățile locale și asociațiile guvernamentale ș.a.
Nucleul Construction21 este o bază de date cu :
•  studii de caz ale celor mai inovatoare clădiri din Europa
•  produse și servicii inovative care au fost folosite în cadrul acestor clădiri
•  știri și noutăți din domeniul construcțiilor
Membrii platformei pot:
•  Publica știri despre inițiativele sustenabile
•  Trimite comentarii la articolele publicate
•  Face parte din comunități și să se implice în discuțiile de pe forumuri
•   Publica studii de caz și da un exemplu prin proiectele în care sunt implicați
•   Interacționa și stabili relații de colaborare cu ceilalți membri C21
•  Fi la curent cu ultimele știri de la nivel European și național în domeniu
•  Să-și promoveze proiectele și realizările inovatoare
În 2012, Construction21 lansează 6 platforme naționale în Franța, Germania, Italia, Lituania, România și Spania. În România, website-ul este coordonat de Consiliul Român pentru Clădiri Verzi. În următorii ani Construction21 se va extinde în Europa si va deveni primul instrument comun pentru sectorul construcțiilor din Europa.
Pentru mai multe detalii accesați www.construction21.eu/romania.Â

.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302