Tarifele hoteliere au scăzut semnificativ în luna octombrie

Tarifele hoteliere au scăzut semnificativ în luna octombrie
person Horeca
access_time_filled

Tarifele hoteliere practicate în principalele orașe și destinații turistice din Europa au scăzut în medie cu 7% în luna octombrie, comparativ cu luna septembrie, unele orașe înregistrând însă o scădere mult mai accentuată a prețurilor, potrivit Indexului de Prețuri Hoteliere realizat de site-ul de comparații de prețuri Trivago. Tariful mediu pentru o cameră dublă standard, în Europa, este, în luna octombrie 2011, de 123 de euro.
broomÎn Barcelona de exemplu tarifele hoteliere au scăzut cu 18 procente față de luna septembrie, prețul mediu pentru o cameră dublă standard scăzând la 147 euro, de la 179 de euro cât era în septembrie. Și în Milano tarifele au luat-o în jos, acestea fiind mai mici cu 18% față de septembrie, scăzând la 161 euro, de la 196 de euro cât era în luna septembrie.
În Berlin prețul mediu pentru o cameră dublă standard este de 98 de euro în luna octombrie, comparativ cu 120 euro în luna septembrie. În orașe precum Copenhaga, Geneva, Edinburgh și Amsterdam tarifele au scăzut cu 15% în luna octombrie, iar în Bruxelles cu 11%. Și în Budapesta și Lisabona tarifele au scăzut în luna octombrie, cu 9 procente.
În Marea Britanie în schimb, tarifele hoteliere nu au scăzut așa de mult ca în restul Europei. În Londra prețurile la cazare au scăzut cu doar 1% în luna octombrie, ajungând la 198 euro pe noapte. Prețurile practicate de hotelieri au crescut însă în 3 orașe din Marea Britanie: Manchester (+10%), Birmingham (+9%) și Cardiff (+6%). 
hiltonÎn București, prețul mediu pe noapte pentru o cameră dublă standard este în luna octombrie de 77 euro, la fel ca în luna septembrie. În lunile de vară, iulie și august, tarifele au fost mai scăzute (71 euro), dovedind că acestea nu sunt luni favorabile pentru hotelierii bucureșteni.
În conformitate de tendințele sezoniere, prețurile practicate de hotelierii din destinațiile de vacanță europene au scăzut dramatic în luna octombrie, oferindu-le turiștilor mai întârziați oportunitatea de a se bucura de vacanță la un preț semnificativ redus.
În Franța, pe Coasta de Azur, prețurile de cazare peste noapte la hoteluri au scăzut cu 22% și cu 19% în Nice. Și insulele grecești se aliniează tendinței, Creta și Rhodes înregistrând scăderi ale tarifelor hoteliere de 26% și 30%, respectiv. Și destinațiile din Portugalia precum Madeira, Algavre și Playa de Palma sunt mult mai accesibile în luna octombrie, după ce tarifele la cazare au scăzut cu până la 40%.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302