Nicolae Godici, General Manager, Polyester Textile Company: „Oferim produse de bază pentru industria ospitalității”

Nicolae Godici, General Manager, Polyester Textile Company: „Oferim produse de bază pentru industria ospitalității”
person Horeca
access_time_filled

Textile 2Din dorința de a sprijini producătorii locali, dar și pentru a oferi surse de produse autohtone operatorilor HoReCa, publicația Horeca România a lansat, la începutul acestui an, campania „2021 – Anul producătorilor locali în HoReCa”. Continuăm seria interviurilor realizate în cadrul acestui demers cu Nicolae Godici, General Manager, Polyester Textile Company.

 

Cum ați descrie, pe scurt, Polyester Textile Company?
Fondată în 2019, compania Polyester Textile Company are sediul în Bujoreni, judetul Vâlcea. Colaborând cu furnizori cheie de produse textile din piețele internaționale, Polyester Textile Company este specializată în țesături, umpluturi sintetice și naturale pentru perne și pilote, textile nețesute din propilenă și textile matlasate.
în calitate de furnizor internațional de țesături și textile speciale, Polyester Textile Company se concentrează pe creșterea industriei locale de textile printr-o cercetare intensivă cu scopul de a găsi produsele de cea mai bună calitate și de a pregăti oferte financiare personalizate.

Care este oferta de produse a companiei pentru segmentul HoReCa?
Suntem o companie tânără, dar energică și cu experiență în industria textilelor. Clienții noștri sunt din România, Bulgaria, Ungaria și Austria. Tocmai de aceea, abordarea domeniului HoReCa a reprezentat un pas firesc în evoluția noastră.
Oferim produse de bază pentru industria ospitalității: prosoape, halate de baie, fețe și prosoape de masă, perne și pilote din bumbac de cea mai bună calitate, produse special concepute pentru noi în diferite țări, cu tradiție în industria textilă.

Prin ce credeți că se diferențiază produsele companiei de altele din aceeași categorie existente pe piața din România?
Piața de textile de casă este foarte diversificată în România, atât din punctul de vedere al producătorilor, cât și al importatorilor. Polyester Textile Company, împreună cu clienții săi, a conceput o gamă de produse textile (albe) destinate industriei ospitalității. Halatele de baie, prosoapele și lenjeriile de pat sunt produse în Pakistan, special pentru Polyester Textile Company. Pernele și pilotele de puf sunt produse în Ungaria și Austria, conform cerințelor noastre. Toate produsele noastre dețin certificarea Oeko-tex. Avem în portofoliu o gamă premium de perne și pilote din puf de gâscă, destinate hotelurilor de 4 și 5 stele, care dețin certificare Nomite și Down Pass. Fiecare produs are un cod individual, iar pe site-ul Down Pass se poate verifica dacă produsul este conform din punct de vedere al tratamentului împotriva alergenilor. Practic, se vede trasabilitatea umpluturii pernelor și pilotelor. Din ce știm noi, cu aceste produse suntem unicat în România.

 

Textile 3Ce puteți spune de colaborarea actuală cu operatorii HoReCa?
în momentul de față suntem abia la început de drum, primele produse destinate industriei ospitalității au sosit în februarie 2021 și, în mare parte, au plecat către distribuitori. Profităm de proximitatea stațiunilor Călimănești-Căciulata, Băile Olănești, Băile Govora și Ocnele Mari, astfel că, în acest moment, avem câteva hoteluri în care suntem deja prezenți cu produsele noastre. Până în prezent feedback-ul clienților este unul pozitiv, ceea ce ne determină să continuăm pe acest drum.

Ce s-ar putea face pentru o colaborare mai bună între producătorii locali și reprezentanții HoReCa, în opinia dumneavoastră?
Organizarea unor evenimente dedicate mai frecvent, atât de către patronatele textiliștilor, cât și de organizațiile care promovează HoReCa.

Care sunt cele mai solicitate produse din portofoliul companiei pentru sectorul HoReCa?
Cea mai solicitată gamă este cea a prosoapelor de baie. Este produsul tractor datorită faptului că schimbarea acestora se face sezonier în unitățile cu grad mare de acoperire. Noi suntem foarte bine pregătiți cu stocuri, având în permanență zeci de mii de bucăți pe stoc, de toate dimensiunile.

Care sunt principalii factori care descurajează producătorii locali în acest moment?
în prezent este o perioadă tensionată pentru producătorii locali datorită creșterii prețului materiilor prime. Majoritatea materiilor prime sunt din Asia, prezența lor pe piața autohtonă fiind afectată atât din cauza costului de transport, cât și datorită blocajelor sanitare cauzate de virusul sars-cov-2.

 

Ce strategii de management ați găsit pentru a traversa această perioadă dificilă pentru mulți producători?
Avem contractate stocuri mari de materii prime, așadar prețurile noastre sunt foarte accesibile pentru producătorii locali. Deținem stocuri atât în depozitul nostru, cât și în depozitele furnizorilor noștri, astfel evităm perioadele aglomerate în transporturi, când prețul unui container este de 1,5 ori mai mare decât în perioadele normale.

Ce planuri de dezvoltare aveți pentru perioada următoare?
în anul 2022 ne dorim să mărim gama de produse astfel încât, spre sfârșitul anului viitor, să avem toată gama de textile de care segmentul HoReCa are nevoie.

De unde și cum se pot comanda produsele Polyester Textile Company?
O parte dintre produsele noastre sunt pe marketplace-uri ca Emag, Vivre, Comarket, dar și pe site-ul nostru propriu.

 

Interviu realizat cu sprijinul Comarket, în cadrul campaniei “2021 – Anul producătorilor locali în HoReCa”.

 

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302