Accor a raportat un EBITDA record și o creștere de 23% a venitului pe cameră disponibilă

Accor a raportat un EBITDA record și o creștere de 23% a venitului pe cameră disponibilă
person Horeca
access_time_filled

Accor anunță rezultatele fiscale pentru anul 2023. Compania a raportat un EBITDA record care a depășit 1 miliard de euro, alături de o creștere de 23% a venitului pe cameră disponibilă față de anul precedent. În 2024, Accor vizează menținerea creșterii durabile și se concentrează pe extinderea portofoliului său și pe optimizarea operațiunilor. Această perspectivă este susținută de creșterea anticipată a sectorului turismului, cu previziuni care estimează 1,5 miliarde de călători internaționali în 2024.

Deși contextul geopolitic rămâne complex, anul 2024 se anunță bogat în evenimente internaționale majore care ne așteptăm să continue să alimenteze creșterea și de aceea pornim în acest nou an cu încredere. Accor este poziționată ideal pentru a-și continua expansiunea ambițioasă și pentru a da viață viziunii sale privind o industrie hotelieră inovatoare și responsabilă, care creează valoare pentru acționarii săi„, a spus Sébastien Bazin, Chairman și Chief Executive Officer al Accor.

Accor a avut un an de succes în România, cu o creștere a veniturilor pe cameră disponibilă și o rată de ocupare ridicată. Patru noi hoteluri au fost deschise în țară anul trecut și urmate de încă unul la începutul anului 2024. Cea mai recentă apariție în portofoliul Accor din România este ibis Styles Sibiu Arsenal, un hotel nou cu 73 de camere în Sibiu, lângă Parcul Sub Arini.

Performanța Accor în România pentru anul 2023 constituie un semnal clar al prezenței noastre solide și al concentrării strategice pe această piață cheie. Pe parcursul anului trecut, am obținut o creștere RevPAR – venitul per cameră disponibilă – de 16,7% și am menținut o rată de ocupare ridicată”, a spus Frank Reul, VP – Development Accor Premium, Midscale & Economy Eastern Europe, Balkans, Italy & Greece.


„Ne-am extins portofoliul cu cinci noi hoteluri, care au adăugat 395 de camere și au marcat o creștere de 22%. Printre inaugurări se numără Mercure Sibiu Arsenal, ibis Styles Pitești Argeș, ibis Styles Bucharest Airport și Mercure Conacul Cozieni. În 2024, am anunțat deja sosirea ibis Styles Sibiu Arsenal și așteptăm cu entuziasm debutul Swissotel Poiana Brașov în această primăvară.
Aceste realizări importante subliniază angajamentul nostru de a impulsiona industria ospitalității din România”
, a adăugat Frank Reul.

Accor deține în prezent 20 de hoteluri în România, cu 2153 de camere.

Accor este un grup hotelier care oferă experiențe în peste 110 țări, prin intermediul a 5 400 de proprietăți, 10 000 de restaurante și baruri, facilități de wellness sau spații de lucru flexibile. Grupul are unul dintre cele mai diverse ecosisteme de ospitalitate din industrie, ce cuprinde peste 40 de branduri hoteliere, de la categoria de lux la cea economică, precum și cea de lifestyle prin intermediul Ennismore.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302