Amintiri Gustoase, cel mai ascultat podcast gastronomic din România

Amintiri Gustoase, cel mai ascultat podcast gastronomic din România
person Horeca
access_time_filled

Potrivit clasamentului Apple publicat la începutul lunii iunie, Amintiri Gustoase, podcast gastronomic românesc gândit și distribuit în format audio, este cel mai ascultat din România.
Noul sezon Amintiri Gustoase a debutat pe 28 aprilie, intrând chiar de la început în top 5 cele mai populare podcasturi din țară, din categoria „food”, iar începutul verii l-a adus direct în fruntea clasamentului.


În fiecare vineri, podcastul Amintiri Gustoase are un nou episod în care realizatorul Cosmin Dragomir discută cu experți din sfera gastronomică, dar și cu artiști sau antreprenori preocupați de identitatea gastronomică românească. Mai mult, ascultătorii pot descoperi savoarea gustului de altădată, în „100 de ani din rețete”, o serie de povești care răsfață papilele gustative.


Printre invitații acestui sezon se regăsesc până acum Camelia Burghele, Chef Mehrzad Moghazehi, Chef Alex Cîrțu, Tiberiu Cazacioc și Irina Georgescu. Fiecare oferă o perspectivă unică ce completează explorarea culinară în „călătorii” audio de maximum o oră. De exemplu, în cel mai recent episod, Gabor Emese povestește în ce fel s-au “ardelenizat” mâncărurile ungurești și care este secretul unui gulaș bun într-una dintre cele 270 de variante în care se gătește el.


Din curiozitate, poftă și dorință de recuperare, am pornit într-o nouă călătorie în căutarea identității mâncărurilor românești. În noul format al podcastului Amintiri Gustoase, parte din platforma culturală Cronicari Digitali, vorbim despre originile balcanice, incursiunile vestice și legăturile cu spațiul oriental, alături de invitați echipați cu oale, tigăi, doctorate sau amintiri de mese copioase. Pentru un plating desăvârșit, descoperim savoarea gustului de altădată, în 100 de ani din rețete, cu povești care răsfață papile gustative, după ce au pus bazele bucătăriei de astăzi. În fiecare vineri, aducem în podcastul Amintiri Gustoase un preparat istoric, numai bun de pus acum pe masă.
Cosmin Dragomir este o gazdă experimentată și istoric culinar care cotrobăie prin cămări și bate coclauri după rețete și oameni de neuitat, iar asta face ca fiecare episod Amintiri Gustoase să fie atât de savuros
”, spune Silvia Teodorescu, managing partner Zaga Brand și coordonator Cronicari Digitali.


Podcastul Amintiri Gustoase este suținut de Electrolux România. Toate episoadele sale pot să fie ascultate gratuit pe principalele platforme de streaming audio, între care Apple Podcasts, Spotify și Player.fm, sau în aplicația preferată folosind feedul RSS Amintiri Gustoase.

Amintiri Gustoase, podcast creat de Zaga Brand sub platforma Cronicari Digitali
Fondată în 2005, agenția de comunicare creativă Zaga Brand a generat rezultate pentru clienți B2B și B2C prin servicii complete de PR, Creative concepts și BTL.
Alături de Asociația Human Made Art, Zaga Brand a creat și platforma culturală Cronicari Digitali, care generează numeroase proiecte creative în zona culturală, adresate generației digitale. Din 2022, sub Cronicari Digitali a fost dezvoltat proiectul Amintiri Gustoase cu misiunea de a identifica și dezvolta identitatea gastronomică românească.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302