De Ziua Mondială a Turismului, la Târgu Jiu s-au lansat două rute cultural-turistice

person Horeca
access_time_filled

Turiștii avizați, bine informați, caută în general destinații consacrate, certificate, confirmate că merită să mergi acolo, că acea alegere nu reprezintă pierdere de timp și de bani. Există o preocupare permanentă ca elemente de durabilitate și autenticitate să fie scoase și puse în atenția publicului.

Printre reperele urmărite de organizatorii de călătorii se numără: Certificare UNESCO, elemente de patrimoniu european, destinații premiate cu Mărul de Aur, destinații premiate Eden etc.
Alături de aceste elemente de identificare, mai nou există acest nou element care certifică calitatea și excelența, „Rutele Cultural Turistice”, de a căror avizare se ocupă Ministerul Antreprenoriatului și Turismului.

În această idee, la Târgu Jiu au fost lansate, cu ocazia aniversării Ziua Turismului, două rute cultural-turistice:

* Ruta Culturală Națională a Destinațiilor EDEN
* Ruta Culturală Națională ”Ruta destinațiilor turistice din România premiate de Federația Internațională a Jurnaliștilor și Scriitorilor de Turism (FIJET) cu trofeul de excelență Mărul de Aur, pentru dezvoltarea și promovarea turismului”.

De asemenea, o dată cu lansarea acestor rute, la Târgu Jiu a avut loc întâlnirea anuală a Destinațiilor Eden. Printre participanți s-au numărat reprezentanți ai destinațiilor premiate EDEN din România, Dumitru Luca, președintele Asociației Naționale a Agențiilor de Turism (ANAT), Valeriu Claudiu Ștefan, președintele Consiliului Regional Sud-Est al ANAT, Laura Dragu Popescu, membru al Consiliului Director al ANAT, Ștefan Baciu, președintele Clubului Presei de Turism – FIJET Romania, reprezentanți ai agențiilor de turism membre ANAT, ai Asociației ”Acasă la Brâncuși”, ai Ministerului Antreprenoriatului și Turismului, ai Consiliului Județean Gorj precum și ai altor instituții și entități care au legătură cu lumea turismului.

Printre temele manifestării s-au numărat descoperirea „României puțin cunoscute”. În țară sunt 36 de destinații premiate EDEN, dintre care trei au fost premiate de câte două ori: Colinele Transilvaniei, Ținutul Neamțului și Mărginimea Sibiului. Județul Gorj este prezent pe harta destinațiilor EDEN cu două localități: Polovragi (anul 2012, tema „Turismul Rural”, locul IV) și Tismana (anul 2015, tema „Turismul și Gastronomia Locală”, locul III).

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302