Hotelul Radisson Blu Aurum din Brașov, o investiție de 16,3 milioane de euro

Hotelul Radisson Blu Aurum din Brașov, o investiție de 16,3 milioane de euro
person Horeca
access_time_filled

În urma a 34 de luni de lucrări ce au antrenat o echipă de 250 – 400 de persoane, Radisson Blu Aurum își deschide porțile, la Brașov, pe 16 octombrie. Investiția în proiectul hotelier se ridică la 16,3 milioane de euro, cu aproape 3 milioane de euro peste suma estimată inițial. Hotelul din centrul Brașovului reabilitează astfel o clădire într-o fază avansată de degradare, oferind 110 camere elegante, o sală de evenimente cu o capacitate de 150 de persoane, un restaurant cu terasă, un skybar, piscină, SPA, stații de încărcare pentru vehicule electrice, parcare monitorizată. Toate acestea sunt doar câteva dintre facilitățile pe care le oferă Radisson Blu Aurum Brașov, ce își va deschide oficial porțile în luna octombrie.

Hotelul de 5 stele din centrul Brașovului îmbină vechiul și noul într-o simbioză elegantă, păstrând câteva dintre trăsăturile clădirii originale, construite în 1930, dar și un fragment al cetății Brașovului – descoperit în timpul lucrărilor de execuție. Hotelul aduce, alături de acestea, un design premium, cu finisaje și servicii de calitate. Prețurile de cazare pornesc de la 125 de euro/noapte.

Hotelul nostru se adresează unui client familiarizat cu standardele turismului de calitate, cu așteptări pe măsură. Brașovul este cel mai vizitat oraș din România, prin urmare deschiderea unui hotel de lanț oferă oportunitatea creșterii nivelului serviciilor premium din zona Brașov. Ne așteptăm ca Radisson Blu Aurum să fie o destinație de avut în vedere nu doar pentru turismul de timp liber, ci și pentru cel de afaceri, având în vedere economia dinamică a zonei”, a precizat Anca Cristea, General Manager Radisson Blu Aurum.

Investiție majorată de pandemie și complexitatea proiectului
Investiția în cel mai nou hotel din Brașov se ridică la 16,3 milioane de euro, deși inițial a fost estimată la 13,6 milioane de euro. Diferența provine din creșterea costurilor atât pe segmentul materialelor de construcție, cât și al forței de muncă, pe fondul contextului pandemic și al volatilității pieței. Investiția a fost finanțată prin Exim Bank de RaRa Group, proprietari și dezvoltatori ai hotelului.
Radisson Blu Aurum își propune să contribuie la dezvoltarea economiei locale nu doar ridicând nivelul serviciilor turistice locale, ci și devenind un angajator important. Echipa hotelului va avea peste 70 de angajați, iar aceasta a fost deja definitivată în proporție de peste 75%.

Estimări 2023

Odată cu deschiderea, Radisson Blu Aurum devine o destinație preferată pentru iarna 2022-2023, în contextul proximității față de cel mai popular domeniu schiabil din România. Pentru anul următor se estimează un grad de ocupare mediu de 65%.
Atragerea francizei Radisson Blu a avut la bază dorința de a contribui la diversificarea oportunităților atât pentru locuitorii Brașovului, cât și pentru industria locală de profil, prin servicii turistice premium adresate atât segmentului de vizitatori business, cât și celui leisure. Suntem încrezători că vom deveni în scurt timp o destinație preferată a turiștilor, dar și un punct de reper pentru segmentul local de business„, a completat Ramona Neamțu, proprietar Radisson Blu Aurum Brașov.
 
Despre Radisson Blu
Radisson Blu este un brand hotelier de lux, care oferă servicii personalizate în destinații din întreaga lume. Oaspeții și partenerii de afaceri își pot îmbunătăți experiența cu Radisson Blu participând la Radisson Rewards, un program internațional de loialitate care oferă beneficii și recompense.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302